Van Moskou naar Irkoetsk

Irkutsk Travel Blog

 › entry 6 of 9 › view all entries
Hey allemaal!

Tijd voor een update. Hoe is het met jullie? Hier is alles ok. De afgelopen 3 dagen en nachten in de trein doorgebracht. Best lang! Ik zat naast een groep Nederlanders dus ik kon makkelijk contact met medereizigers onderhouden, een meevaller dus. De treinreis wat eigenlijk zo voorbij! Nog nooit zoveel berkenbomen gezien.... Maar goed ook best wel een aantal keer mooi uitzicht gehad uit de trein. Zo her en der ligt er nog wat sneeuw, ook een bijzonder gezicht. Al met al toch wel een bijzondere ervaring zo lang in de trein zitten!

Moskou was ook leuk om even te zien. Wel ben ik blij dat ik langer in St Petersburg ben geweest dan in Moskou, want daar is veel meer te zien en het is een leukere stad. In Moskou natuurlijk naar het Kremlim en Rode Plein geweest (erg mooi), Lenin gezien en verder naar het Pushkin museum (mooie collectie 19de en 20de Europese schilderijen). Was wel handig dat ik een gids had (iemand die ik in Riga heb ontmoet in hostel woont tijdelijk in Moskou), hoefde ik een keer niet alles zelf uit te vinden. En iemand die Russisch spreekt is hier toch wel echt heel handig... Verder samen met twee andere uit het hostel nog naar het Zwanenmeer geweest in het Kremlin theater. Een apart theather, want een echt sovjet gebouw uit de jaren 60/70, wat eigenlijk helemaal niet op het Kremlim past. De voorstelling was super en dat voor maar 350 Roebel (ongeveer 10 euro).
Het weer in Moskou was echt super, kon overdag gewoon in een t-shirt buiten lopen...

Van Irkoetsk heb ik nog niet zoveel gezien, maar het is echt anders dan Moskou en St.Petersburg. Nu meer het gevoel om in Rusland te zijn. Lijkt ook een kleine stad, al wonen er toch nog ongeveer 700.000 mensen. Niet echt het gevoel dat ik in Azie ben, al is de stad ook niet echt Europees. Heel anders dan enige andere plaats waar ik uit ben geweest, een combinatie van houten huizen, sofjetflats en andere sofjetgebouwen en wat Europeser ogende stenen oude panden. Het is ook hier mooi weer (veel zon), maar wel een stuk kouder, ongeveer 5-10 graden, maar voor Irkoetsk is dat al best warm...

Tot nu toe in ieder geval een super ervaring! Morgen ga ik naar het Baikal meer, het grootste/diepste meer ter wereld. Ben benieuwd!

Groetjes, Ralph

p.s. ookal heb ik het erg naar m'n zin, mis jullie wel hoor!


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Irkutsk
photo by: nidge76