St. Petersburg

Saint Petersburg Travel Blog

 › entry 5 of 9 › view all entries
Hoi allemaal! Weer eens tijd voor een update. Vandaag precies een week geleden in St Petersburg aangekomen. Een stad waar heel veel te zien is. Natuurlijk Hermitage/Winterpaleis, St. Isaacs Cathedral (prachtig uitzicht vanaf de toren over de stad), Church of the Saviour on Spilled Blood, Peterhof en nog veel meer moois. Helaas kan ik nog geen foto's online zetten, maar het is echt allemaal erg mooi. Het hostel is ook prima; gezellig en prima locatie. Vrij veel mensen hier die ook de trans mongolie of trans siberie expres gaan doen. Iedereen met een iets ander reisschema, maar toch leuk om wat info te kunnen uitwisselen en sommige mensen nog een keer onderweg te ontmoeten.

St Petersburgs is echt anders dan Europese steden, maar voor mijn gevoel toch ook niet echt Russisch. Moeilijk te omschrijven eigenlijk. Gek (of als je er over nadenkt eigenlijk niet) is ook dat het hier al tot een uur of 10 's avonds licht blijft. Het weer is prima (veel zon), maar door de wind heb je toch nog wel echt een winterjas nodig. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Ookal spreken de meesten geen Engels, ze proberen je toch te helpen. Het is wel echt een uitdaging om hier te reizen. Of het nou in de stad is of een langere afstand het blijft een hele puzzel. Lezen wat er op de borden staat valt niet altijd mee en vragen is ook lastig als het alleen in gebarentaal kan.... Tot nu toe echter toch telkens om mijn bestemming gekomen; soms niet helemaal zoals gepland, maar ja het gaat erom dat je er komt.

In het Russisch kom ik nog niet veel verder dan dankje, alsjeblieft, goededag, hoi en " ik spreek geen Russisch". Na die laatse zin is het meestal een tijdje stil... en dan volgt er meestal gebarentaal en Russisch... Maar goed dat houdt het uitdagend! En lezen gaat steed beter en ook begin ik er iets van te verstaan; zo kon ik tot mijn eigen verbazing, zomaar het omroepbericht volgen op het station dat de trein naar St Petersburg  over 2 minuten op spoor 2 aan zou komen. Misschien ga ik toch nog eens echt Russisch verstaan ;-)

Vanavond ga ik met de trein naar Moskou. Ik ben benieuwd!

Groetjes, Ralph
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!