Praha - wat een geweldige stad!

Prague Travel Blog

 › entry 2 of 9 › view all entries

Zo, tijd voor mijn eerste reisverslag! Inmiddels een paar dagen van het mooie Praag aan het genieten. Woensdagavond aangekomen en door Boukje op het vliegveld opgehaald. Donderdag meteen Praag maar wat gaan verkennen; wow, wat een mooie stad! De eerste dag de Oude en Nieuwe stad (die eigenlijk niet zo nieuw is...) bekeken en 's avonds gezellig met Boukje van een echte Tsjechische maaltijd genoten. Vrijdag was Boukje vrij en zijn we samen naar de Burcht en Kleine Zijde gegaan. Zo mogelijk nog mooier dan de Oude en Nieuwe stad! En ook nog eens super mooi weer. We zijn zelfs al een beetje verkleurd!

Vrijdagavond kwamen Menno en Rogier aan, die ook bij Boukje op bezoek kwamen. Tijd voor feesten dus! Vrijdagavond nog een beetje rustig aan gedaan en na het eten, lekker nog wat gedronken bij de Mexicaan samen met nog twee collega's van Boukje.

Na het vorige bezoek van Menno en Rogier aan Praag, moet er in Praag echt Mojito gedronken worden.... dus ook tijd voor mijn eerste Mojito... lekker! :-) Kortom een gezellige avond!

Zaterdag zijn we nog wat verder de stad verkent en 's avond heerlijk gegeten in de Joodse wijk. Daarna tijd om echt te gaan stappen! Naast Boukje, Rogier en Menno gingen er ook weer een paar collega's van Boukje mee.Een super gezellige avond met veel Mojito's..... Opstaan deed wel even een beetje pijn, maar daarna toch verder de Joodse wijk verkent en nu dus even aan jullie verslag aan het doen. Zo nog even een hapje eten en een biertje pakken op de gegarandeerde 3de plaatst van NAC (ja, dankzij Ron ben ik vanmiddag op de hoogte gehouden).

Op mijn hyves vind je wat foto's van alle plekken die we bezichtigd hebben.

Morgen naar Riga, ik ben benieuwd hoe de reis verder gaat verlopen; maar het goede begin is in ieder geval al gemaakt!

Groetjes, Ralph

ik-ben-10eke says:
Oh wat leuk om te lezen! Nog twee maandjes en dan zit ik er ook, in Praag bedoel ik, of eigenlijk ben ik dan al weer verder, Slowakije en Hongarije in.
Het reisvirus heeft me helemaal te pakken :)
Ik ga de rest ook even lezen, die Trans Mongolie express lijkt me ook wel wat, ik heb hem in ieder geval al wel een poosje bij mijn "dream destinations" staan.
Ik wens je in ieder geval een heel prettige reis toe :))
Groetjes,
Tineke
Posted on: May 05, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Prague
photo by: vulindlela