Laatste blog

Bali Travel Blog

 › entry 9 of 9 › view all entries
Hey allemaal!

Dit wordt alweer mijn laatste blog. Over een week ben ik al weer terug in Nederland en wat ik de komende dagen nog ga meemaken kan ik jullie dus binnenkort persoonlijk vertellen. Op dit moment ben ik op de Gili eilanden, Gili Trawagan om precies te zijn, maar laat ik maar in chronologische volgorde verslag doen.

Kuala Lumpur
Na een vlucht van een paar uur vanuit Beijing kom ik in Kuala Lumpur (KL) aan. Pff wat is het hier warm (en een erg hoge luchtvochtigheid). Met de trein en monorail ga ik zo snel mogelijk naar het hostel. Vanuit de monorail krijg ik al vast een eerste indruk van de stad. Veel moderne hoogbouw, palmbomen en een enkel wat ouder (koloniaal) gebouw. De volgende dag de stad maar eens verder bekend, natuurlijk de Twin Towers en verder wat door het centrum gewandeld. Al snel blijkt dat 1 dag voldoende is om KL te bekijken. Leuk om te zien, maar het mooie Malysie is buiten KL te vinden en daar heb ik helaas geen tijd voor...

Kuta, Bali
Kuta, Bali is weer een totaal andere wereld. Nog veel meer scooters/brommers dan in KL en een stuk hectischer. Ook toeristischer, elke honderd (of vijftig) meter wordt je gevraagd of je taxi nodig hebt of iets wilt kopen, maar lekker relaxen op het strand of aan het zwembad maakt veel goed. De eerste dag is er veel bewolking, maar goed ook, want ondanks de bewolking en factor 30 ben ik toch al verbrand... De dagen daarna wat minder bewolking al is er nooit een echt strak blauwe lucht. Misschien maar goed ook, want het is zo al wel warm genoeg.

Ubud, Bali
Na een aantal dagen zon, zee en strad ben ik vertrokken naar het culterele centrum van Bali. Hier heb ik o.a. een traditionele dansavond bezocht, een excursie gemaakt in de omgeving en waar Ubud ook bekend om is, lekker gegeten. Het weer was hier helaas wat minder, nogal wat regen...

Gili eilanden, Lombok
Ik ben nu al bijna een week op Gile Trawagan, een klein eilandje met mooie stranden voor de kust van Lombok. Een heel stuk rustiger dan Kuta, zeker omdat er geen auto's en scooters zijn en ook wat minder toeristen. Zeker de lange reis (in totaal bijna 12u onderweg geweest) waard. Vanaf Lombok gingen we met een klein bootje naar Gili Trawagan. Gewoon vanaf het strand (dus even een stukje door het water lopen). Heerlijke plek om te relaxen, veel zon, zee, strand, een paar leuke restaurantjes en barretjes en verder ook een mooi eiland voor een korte wandeling.

Morgen ga ik weer terug naar Kuta, waar ik nog een paar dagen van zon, zee en strand ga genieten en dan is het tijd voor naar huis te gaan. Van de ene kant jammer (want de reis is me echt geweldig goed bevallen), maar ook wel heel blij om terug te gaan en jullie allemaal weer te zien!
Tot snel!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bali
photo by: mr_shanet