Reisplannen

Breda Travel Blog

 › entry 1 of 9 › view all entries
Mijn reisbestemmingen


Eindelijk staan de plannen vast! 2 maanden heerlijk er tussenuit. Na lang wikken en wegen toch ook de bestemmingen na Beijing vastgelegd. Het wordt Bali, een prachtig eiland, met ook nog eens super mooi weer.


De reisplannen zien er als volgt uit:

Praag - Riga - St. Petersburg - Moskou - Irkoetsk - Ulan Bator - Beijing - Kuala Lumpur - Bali

Misschien vraag je, je af waarom nu juist deze plaatsen? Het begon met de Trans Mongolië expres, dat leek me echt een geweldige ervaring. Omdat ik ook nog een keer bij Boukje in Praag wilde langs gaan leek me dit een mooi startpunt van mijn reis. Ben ik ook niet meteen helemaal op mezelf aangewezen... Toen kwam al snel de vraag; hoe dan verder naar Moskou? St Petersburg wilde ik eigenlijk ook niet missen als ik toch naar Rusland ging. Dit moet echt een van de mooiste steden ter wereld zijn. Met het zoeken naar reismogelijkheden van Praag naar St Petersburg, kwam ik betaalbare vluchten naar Riga tegen. Aangezien dit ook nog eens een leuke stad blijkt te zijn, ga ik deze stad ook 4 dagen verkennen.

Dan vanaf Moskou, op de Trans Mongolië expres. Vanzelfsprekend dus ook even in Moskou rondkijken. Alleen maar in de trein zitten, is ook zonde, dus maar een paar tussenstops gepland. Irkoetsk ligt in Siberië en hier wil ik het Baikalmeer bezoeken. Dit is het diepste meer en het ook grootste zoetwaterreservoir ter wereld (met meer waterinhoud dan alle meren in het "great lake district"). Daarna door naar Mongolië, een uniek land. Hier ga ik zeker niet alleen de hoofdstad Ulan Bator bezoeken, maar wil ik ook echt het land intrekken en misschien wel overnachten in een traditionele ger op de Mongoolse vlaktes. Dan Beijing, het eindpunt van mijn treinreis, ookal een bijzondere stad. Te vroeg voor de Olympische Spelen, maar dus misschien iets minder toeristen... Natuurlijk ga ik naar de Verboden Stad en de Chinese muur, maar aangezien ik hier een week blijf, genoeg tijd om nog veel meer bezienswaardigheden te gaan bekijken.

Na Beijing wilde ik echt nog even van het mooie weer gaan genieten. Thailand en Vietnam vielen af vanwege het regenseizoen. Uiteindelijk is het Bali geworden, niet alleen vanwege het prachtige weer, maar ook omdat het een heel mooi eiland is, waar veel te zien en toe doen is en waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. Gelukkig is het ook nog niet overal op het eiland super toeristisch.  Misschien ga ik ook nog wel een paar dagen naar Lombok (eiland naast Bali) en de Gili eilanden (prachtige stranden!), maar dat zie ik tegen die tijd wel.

Kuala Lumpur was vooral handig als tussenstop, anders was ik (met meerdere tussenstops) wel erg lang onderweg van Beijing naar Bali. Maar ik ga ook zeker van de gelegenheid gebruik maken om de stad in een dag te verkennen!

Al met al dus mooie plannen, ik kijk er echt enorm naar uit! (maar ik ga jullie ook missen hoor!)


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mijn reisbestemmingen
Mijn reisbestemmingen
Breda
photo by: Vlindeke