AsiaChinaBeijing

Maandag 28 april

Beijing Travel Blog

 › entry 6 of 14 › view all entries
Bij Starbucks

Vandaag hebben we veel verschillende dingen gedaan, na een onrustige nacht.

 

Jil-lian werd rond half twaalf wakker, ze had in bed geplast. Van haar hadden we dit niet verwacht…

Natuurlijk hebben we haar even uit bed gehaald, gewassen en een andere pyjama aangedaan. Ze is bij Esthel in bed weer in slaap gevallen. Ik ben bij Lin-si in bed gestapt.

 

's Morgens zijn we wat laat opgestaan, maar we moesten natuurlijk ook nog op tijd zijn bij het ontbijt. Dit is op de 26e verdieping, erg hoog. Je kunt hier uit het raam de smog boven de stad heel goed zien hangen.

Bij Starbucks

 

Het brood, en vooral de croissants, zijn erg droog.  De kaas en vlees zijn ook uitgedroogd. Wel hebben ze heerlijke jus d'orange en is veel keuze in cornflakes. Ik heb ook eieren en spek gegeten.

 

Na het ontbijt hebben we een van de outlets opgezocht. Die zijn hier niet ver vandaan. Helaas moesten de meiden plassen in dat winkelcentrum. De wc's zijn daar zo'n gat in de grond. En met kleine kinderen is dat niet echt handig. Even later moet Jil-lian zelfs poepen, en toen zijn we maar teruggegaan naar het hotel. Een taxi vinden was lastig, de derde was pas bereid om ons te rijden. De eerste twee wilden ons niet…

 

In het hotel moesten we dus nog even bedenken wat we verder wilden doen.

Glijbaan in het Longtan park
We kozen voor lunchen bij Starbucks. Heerlijke cappuccino met een warm  broodje. Daarna hebben we een taxi genomen naar het Longtan park. Foto's hiervan kun je vinden op Picasaweb van chineselink.info : http://picasaweb.google.nl/chineselink/LongtanPark

 

Dit park is pas zo'n 50 jaar oud. Het is best mooi. Het leukste is toch wel het feit dat er fitness apparatuur staat. Wel versies die tegen een stootje kunnen. Net dezelfde apparaten de we in de sportschool kennen. Maar er wordt veel gebruik van gemaakt, door militairen en door ouderen. Je ziet hier ook veel kinderen met ouders of opa's & oma's.

 

De kinderen hadden 's morgens nieuwe schoenen gekregen. Die van Lin-si begonnen te irriteren en dus hadden we besloten om halverwege het park weer terug te gaan.

Fitness toestellen in het Longtan park
Gelukkig konden we snel een uitgang vinden. De taxi naar het hotel was iets lastiger, omdat we naar een grote weg moesten.

 

Ik raak ondertussen wel gewent aan die taxi's. Als je hen een kaartje geeft van het hotel om aan te geven dat je daar naar toe wilt, dan kijken ze een minuut of zo nogal moeilijk. Ik ben er nu achter dat ze in hun hoofd moeten bedenken welke route ze gaan nemen. Eerst dacht ik steeds dat ze niet wisten waar we naar toe wilden gaan…

 

's Avonds hebben we wel moeten bedenken waar we zouden gaan eten. Peter had aangegeven dat een stuk voorbij Starbucks wel restaurants op de 1e verdieping zaten. We zijn dus maar weer gaan lopen. En na enkele pogingen om een geschikt restaurant te vinden, zagen we aan de overkant van de grote weg (de derde ring-weg) een restaurant. Bij de entree beneden bleek het een hotpot restaurant te zijn. We vroegen nog of ze ook een gewone kaart hadden en dat leek zo te zijn. Maar toch was het niet zo…

 

Het hotpot was erg lekker. Het duurde even voor we een keuze gemaakt hadden, zeker omdat we verwachtten dat het gewone gerechten waren. De soep kwam in een grote pan. Toen die heet was kregen we eerst een kopje soep en daarna gingen de gerechten erin. Ook Lin-si  & Jil-lian genoten van de chinese maaltijd. Lin-si kan al heel goed met stokjes eten!

 

's Avonds zijn de kinderen binnen 2 minuten gaan slapen, zo vermoeid waren ze.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bij Starbucks
Bij Starbucks
Bij Starbucks
Bij Starbucks
Glijbaan in het Longtan park
Glijbaan in het Longtan park
Fitness toestellen in het Longtan …
Fitness toestellen in het Longtan…
Glijbaan in het Longtan park
Glijbaan in het Longtan park
Draak in het park.
Draak in het park.
Beschrijving van het park.
Beschrijving van het park.
Beijing
photo by: Deats