AsiaChinaBeijing

Dierentuin

Beijing Travel Blog

 › entry 10 of 14 › view all entries
Panda, buiten.
Beijing Zoo, de dierentuin.

Vandaag hebben we een rondje dierentuin gedaan. De taxi er naar toe ging redelijk snel, maar het laatste stukje duurde enorm lang. Dit kwam doordat half Beijing dezelfde keuze gemaakt had. In China is vandaag een vrije dag. Volgens Peter hebben ze 1 tot en met 3 mei vrij, en op zondag moet men dan weer werken.

De kassa bij de dierentuin ging redelijk snel. Ik had een snelle rij en wist dan ook binnen 3 minuten door te kunnen naar de ingang. Daar was het weer druk, het afscheuren van de bonnetjes is een routine handeling in China. Achter de ingang is een klein plein. We zagen daar een Tourist Information Center waar we een plattegrond van de dierentuin gekocht hebben.
Ook deze panda was buiten.
Deze kostte maar liefst 2 Yuan, ong. 18 eurocent.

Iedereen in de dierentuin wilde naar de Panda's, net als wij. Het lijkt wel of iedereen zich bevindt op de plaatsen waar wij zijn. De rij naar de panda's was lang, maar ik heb het chinese voordringen al een beetje in de gaten en was dus ook wel redelijk op tijd door het poortje, waar ook weer een strookje gescheurd werd.

Bij de panda's is het een karig boeltje. Alle gebouwen zijn van beton, niet alleen aan de buitenkant. Zo ook aan de binnenkant. Maar het zien van de panda's was erg leuk. Mensen stonden 3 rijen dik en toch schenen de panda's zich niet te storen aan deze drukte. De ene panda lag te slapen en een andere was nog een beetje aan het eten. We hebben in totaal 5 panda's gezien. Volgens Joe, een zakenpartner van Peter (zie later in dit verslag), moeten er wel acht zijn.
In de eendenvijver.
Er schijnen 5 kleine panda's gebracht te zijn vanwege de Olympische Spelen.

Wat ik jammer vond was dat het huis van de gewone panda verbouwd wordt. Deze kleine, rode pandasoort konden we dus niet zien. Tot nu toe heb ik deze slechts 1 keer eerder gezien, in Dierenpark Amersfoort. Na de panda's zijn we naar de eendenvijver gegaan. Deze vijver is werkelijk enorm groot. Hier zijn veel soorten eenden te vinden, maar ook zwanen en pelikanen. Ernaast was ook een verblijf van flamingo's.

Toen we daar geweest waren heb ik even met Peter gebeld. SMSjes tussen ons blijken niet te werken. Bellen werkt wel. Hij zei dat hij onderweg was naar de dierentuin maar dat hij nog even in de file zat. We spraken af dat we bij de Tourist Information Center bij elkaar zouden komen.
Spelen... op een stenen schildpad.
Wij gingen dus rustig op weg terug naar de ingang.

We hadden Peter snel gevonden. Samen gingen we op weg naar onder andere de krokodillen en schildpadden, de apen en de speeltuin :)

Daar was het voor ons ook aapjes kijken. Er waren veel kinderen aan het spelen, en de ouders hielpen. We hebben zoals steeds in dit land, veel bekijks omdat we westerse ouders zijn met chinese kinderen.

Bij de apen gebeurde het vandaag voor de eerste keer... men wilde met ons op de foto!

Een vrouw wilde een foto maken van haar man en kind, terwijl ik er met Jil-lian naast zou staan. Toen die foto gemaakt was, moesten man en kind nog met Peter, Esthel en Lin-si op de foto. Erg grappig...

Hierna zijn we verder rond gewandeld. De dierentuin is erg groot maar de verblijven zijn vaak ouderwets, in mijn ogen zoals ze vroeger in Artis ook waren.
Groepfoto... Esthel heeft deze gemaakt ;)
De dieren kunnen maar een klein rondje lopen.

We zijn verder nog bij de giraffen, olifanten, neushorens en leeuwen en tijgers geweest. Ondertussen hadden de kinderen natuurlijk ijsjes gehad en we hadden iets gedronken. Jil-lian en Lin-si werden al weer moe, rond twee uur. Dus besloten we maar naar de uitgang te gaan en het appartement van Peter te bekijken.

Buiten de poort was het ook erg druk en was er geen lege taxi te krijgen. Peter gaf aan dat we maar een stukje gingen lopen om uit de drukte te komen. Dat duurde ongeveer 10 minuten, met de nodige stopmomenten om Lin-si en Jil-lian op te pakken. Jil-lian viel zelfs al in slaap bij Esthel op de arm.

Toen we na 10 minuten een andere weg insloegen, werd het meteen rustiger. Hier was het mogelijk om een lege taxi te vinden.
Grote indische olifant. Hij en zijn vriend(in) mochten gevoerd worden.
Dit bracht ons in nog een keer 10 minuten naar het appartement van Peter, boven een grote shoppingmall. Deze had, bleek later, hoofdzakelijk dure merkartikelen en spullen voor volwassenen, niets voor kinderen. We zoeken namelijk nog iets speciaals.

In het appartementgebouw waar Peter woont, namen we de lift naar de 15e verdieping. Peter gaf een rondleiding in zijn flatje van (ik schat) 45 vierkante meter, met een slaapkamer, badkamer, kleedkamer, hal/woonkamer/keuken/eetkamer. Het had iets heel gezelligs en het was zeker groot genoeg voor 1 persoon. Binnenkort komen vrouw (Marian) en kind (Annelie) ook in China wonen, maar daarvoor heeft Peter een groter huis gehuurd.

Peter heeft heerlijke koffie gezet. Joe, de zakenpartner van Peter, kwam ook langs, want ze gingen samen naar een baby kijken, ik denk van iemand die bij hun werkt.
En er waren ook afrikaanse olifanten
Joe is een heel erg leuke chinees. Hij spreekt goed engels en toont veel interesse in ons en de kinderen. We hebben even gebabbeld en toen gingen we naar de mall. Peter vroeg aan Joe of hij een taxi voor ons wilde regelen, hij kent het hotel waar wij zitten ook heel goed. De taxirit naar huis was een belevenis op zich.

De chauffeur begroette ons met "how are you". Ik dacht dat dit een zinnetje was dat hij geleerd had, waarmee hij een enorme voorsprong op alle andere taxichauffeurs in Beijing zou hebben. Maar het bleek anders. Hij kon namelijk wel engels. Althans, hij deed een cursus engels vanaf een cassettespeler die hij op gegeven moment aanzette. Dit was een cursus speciaal voor taxichauffeurs, want het ging alleen over verkeer, routes, betalen en het afsnijden van wegen.
's morgens was het al druk.
Maar hij kon zich goed verstaanbaar maken. Maar mij echt begrijpen, dat zat er nog niet in. Waarschijnlijk sprak ik zinnen waar andere woorden in zaten dat die hij geleerd had. Maar toch, een klein gesprek hebben we toch wel gevoerd.

Gelukkig keek hij nog goed uit, want we zaten bijna op een net gebeurd ongeluk. Drie auto's voor ons zaten op elkaar. Er zaten nog 2 autos tussen het ongeluk en onze taxi in. Uit de achterste auto kwam al flink koelvloeistof uit, die zou dus opgesleept moeten worden. De andere twee zaten wel voor en/of achter in elkaar, maar volgens mij konden die hun weg nog wel vervolgen.

Bij het hotel kon ik nog even lekker engels spreken met de chauffeur. Ik wilde hem nog een fooi geven (dat kwam ook ter sprake in de cursus engels die we net gehoord hadden), maar hij snapte het niet.
Ook dit was 's morgens.
Zoiets staat ook in de reisgids die we hadden. De taxichauffeurs zouden niet weten wat je moet doen met dat beetje geld dat je hun geeft...

Later zijn we nog even naar een andere shoppingmall geweest om te eten en hopelijk iets te kopen. Maar dat laatste zat er niet in. Het eten lukte wel, we gingen eten bij een duur uitziend zaakje. Het was ook duur... verse sinaasappelsap kostte 3,75 euro. Zo ook de spaghetti en lasagne die we gekozen hadden. In totaal waren we bijna 20 euro kwijt aan een beetje pasta met drinken. Voor China enorme prijzen. Maar de winkels hier bleken net zo duur, dus we hadden maar even een paar kleine dingen gekocht in de supermarkt en gingen door naar het volgende winkelgebouw.

Dat was geheel op wonen ingericht. De benedenvloer was volledig ingericht met sanitair.
Jil-lian ging in Peter's bed liggen, in zijn appartement.
.. Een van de winkels was van Duravit. We hebben nog even getwijfeld of we een wc-pot zouden meenemen, maar dat hebben we maar gelaten.

Hierna zijn we teruggegaan naar het hotel en hebben de kinderen in bed gelegd. Zoals de laatste drie avonden, wilden ze niet gaan slapen. Lin-si is het moeilijkste met slapen, zoals altijd.

Morgen gaan we 's avonds uit eten met Peter en Joe, dus ik denk dat het laat wordt. De kinderen zullen dan wel meteen in slaap vallen als we terug zijn.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Panda, buiten.
Panda, buiten.
Ook deze panda was buiten.
Ook deze panda was buiten.
In de eendenvijver.
In de eendenvijver.
Spelen... op een stenen schildpad.
Spelen... op een stenen schildpad.
Groepfoto... Esthel heeft deze gem…
Groepfoto... Esthel heeft deze ge…
Grote indische olifant. Hij en zij…
Grote indische olifant. Hij en zi…
En er waren ook afrikaanse olifant…
En er waren ook afrikaanse olifan…
s morgens was het al druk.
's morgens was het al druk.
Ook dit was s morgens.
Ook dit was 's morgens.
Jil-lian ging in Peters bed ligge…
Jil-lian ging in Peter's bed ligg…
Beijing
photo by: Deats