Sint. Petersburg

Saint Petersburg Travel Blog

 › entry 25 of 28 › view all entries
Na een erg leuk verblijf in Moskou (de laatste dag goed gevierd door flink te feesten in de disco) stond mijn treinreis alweer gepland voor st. Petersburg. Na een kleine 6 uurtjes kwam ik hier aan, ik wist de plaats van het hostel makkelijk te vinden.....maar het hostel was bij deze bestemming onvindbaar! Ik liep dan ook de grote hoofdstraat af, want ik wist hier het hostel te vinden van vorig jaar. Eenmaal aangekomen bleek dit hostel volgeboekt te zijn....jah wat doe je dan?

Ik ben verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk uit bij een wel heel vaag verblijf. Door 2 oude mannen kreeg ik een warm onthaal. Het was onderhand al 1 uur in de nacht en ik had trek als een beer! Na niet al te lang zoeken vind je dan een leuke plaats, immers veel winkels zijn 24 uur open, 7 dagen in de week. Na een goede hap nam ik in het hostel een douche. Ik kreeg al een tip mee dat je moest opschieten, de waterboiler werkt namelijk niet optimaal! En inderdaad, na amper 2 minuten stond ik onder een ijskoude douche.

De volgende dag meteen mijn was gedaan, ik was bijna door mijn kleren heen. Hierna op pad gegaan en een mooi stuk gelopen door de straten van de stad. Het blijft een mooie stad om te zien. Na een lange tijd gelopen te hebben keerde ik terug in het hostel. Hier waren ze druk bezig met allerlei kabels te verleggen. Dit ging gepaard met enorm veel kabaal, wat tot laat in de avond doorging. De monteur ging weg, maar de puinhoop die hij achterliet was groot. De volgende dag hetzelfde verhaal, weer een lange reparatie zonder enig resultaat. Dingen repareren op de russische manier zou ik zeggen.

Wat betreft het hostel. Hier verblijven de nodige vreemde figuren. Om maar even te beginnen met een Ier, hij is uit het huis getrapt door zijn vrouw en woont hier nu voor een lange tijd. Hij komt soms onder de schrammen terug in het hostel, hij had dan een 'slecht' gesprek gehad met zijn vrouw. Verder slaapt hier een vage lange slungel van zo'n 45 jaar die in een bezemkast slaapt, jah....ik zou daar niet op komen. Ook loopt er een kunstenaar rond, ook een figuur op zich. Ik ben niet de enige toerist, er loopt ook een seniele amerikaan rond van zo'n 55 jaar. Zo 'vergat' hij dat hij tijdens het koken van het water op het gasfornuis ook het gas had laten lopen van de oven. Iemand liep na zo'n 5 minuten langs het fornuis wat resulteerde in een enorme steekvlam. Ja, erg gevaarlijk hier! Degene die op de kop kreeg was de eigenaar. Een blinde man van zo'n 40 jaar. Ja, je moet toch iemand aanwijzen?

Dat is trouwens ook een leuk verhaal, hoe de blinde man hier overleeft. In St. Petersburg is het niet bepaald makkelijk voor lichamelijk gehandicapte mensen, al helemaal niet voor blinden. Zo heb je veel gaten in de wegen die zelfs wel 2 meter diep kunnen zijn. Het gebeurt dan ook dat hij in een dergelijk gat terecht komt en door 2 mannen eruit moet worden getild. Best bijzonder om mee te maken!

Ik ga straks mij tas inpakken en mij klaar maken voor de reis voor morgen, op naar Berlijn!

Groeten, Erik


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!