Siliguri, de stad voor een nieuwe start

Siliguri Travel Blog

 › entry 5 of 28 › view all entries
De gespotte neushoorn tijdens de olifanttocht!

Na een erg lange reis van Varanasi (door de komst van de prime-minister vetrokken we al heeel vroeg naar het treinstation, en hier kwam ook nog eens 5,5 uur vertraging bovenop) kwamen we dan eindelijk, uitgeput en wel, aan in Siliguri. Tegen half 12 hadden we een geschikt hotel gevonden en hebben dan ook meteen gebruik gemaakt van de aanwezige bedden.

Na een lekkere nacht geslapen te hebben, zijn we de stad gaan bekijken. We waren al wel goed geinformeerd dat deze stad niet echt toeristisch is en er in feite geen hol te beleven is. Na een paar uur gelopen te hebben door de drukke straten waren we het er volkomen mee eens dat deze stad enkel voor het doorreizen is (met name naar Nepal). Desondanks besloten we om een nationaal park te bezichtigen.

Onze rally bus
Met een lokale lijnbus vetrokken we richting Madhariat. De reis duurde 3 a 4 uur om daar te komen. Gelukkig konden we al snel een plaatsje bemachtigen in de overvolle bus (wel met tas op schoot).

Eenmaal in het dorp aangekomen hadden we al snel een safaritocht geboekt. We zouden met een jeep door de jungle reizen om diverse diersoorten te spotten. De jeep hebben we helaas niet gezien, het werd een klein, oud bestelbusje. Na een wilde rit over zand- en grindpaden van ruim 2,5 uur hebben we toch nog het een en ander aan prachtige natuur en wild kunnen zien. Een groep buffelo's, vele wilde pauwen, een das en een paar herten hebben we gespot. Ook ver in het woud liepen diverse wilde kippen rond, maar om dat nou een hoogtepunt te noemen.

De olifant waar we een uur op hebben gezeten
.....De rit was echt super gaaf, door dicht begroeide bossen baanden wij ons een weg. Mooi avontuur. Eenmaal terug zouden we een avondmaal krijgen. Al duurde dit maar liefst 2 uur voordat het beetje rijst en een koud sausje bereid waren door de chef-kok cq schoonmaker. Dit was dan wel erg jammer. De nacht wel heerlijk kunnen slapen, dit moest dan ook wel, want de wekker zou erg vroeg gaan de volgende dag.

Om kwart voor 6 kwamen we alweer in beweging. Voor deze dag hadden we een safaritocht geboekt dat we dit keer niet met een oud bestelbusje zouden afleggen, maar op een olifant. Tegen 8 uur zaten we op de olifant om weer diverse dieren te spotten. Al waggelend baande de olifant een weg door de jungle. Het zat best comfortabel in vergelijking met de gemiddelde bus in India.

Al snel was het raak, we zagen een neushoorn in het water. Erg mooi gezicht! Verder nog diverse herten gezien (beste grote ook). Na een uur kwamen we weer terug op de plaats van bestemming, een uur op een olifant is al met al wel lang zat. Eenmaal terug in het hotel pakten we meteen onze spullen. We sprongen meteen in de bus op weg naar Siliguri. Hier boekten we meteen een jeep naar Nepal. Tegen de middag arriveerden we bij de Indiaase - Nepalese grens en deden hier de formele dingen om het land in te komen. Tijdens deze route maakten we kennis met een Australier en een Japanse man. Hier hebben we dan ook samen een bus geboekt naar Katmandu (Nepal).

De rit zal enkel 14 a 15 uur duren, maar een vertaging van 5 uur was wel weer te verwachten. Nu zitten we een paar uiur in Nepal en ik moet zeggen dat mij dit meer bevalt dan India. Het land is ten eerste veel schoner, mensen op het 1e gezicht veel vriendelijker. We hebben al diverse informatie ingewonnen voor een trektocht door de bergen. Dit is was we de komende dagen gaan doen, ons goed voorbereiden op een mooie tocht door de bergen. Op naar een nieuw avontuur!

Groeten Erik  

 

 

 

  

wimblaauwbroek says:
erik, ik heb even niet ingelogd en de mis al veel nieuw zie ik nu. jullie reizen wel erg snel merk ik. Ik moet zeggen dat ik wel jaloers op jullie ben. Wat een indrukken zul je op doen. Nepal lijkt mij trouwens een fantastisch land.Ik ben benieuwd naar de foto's.
Nick heeft trouwens net met topografie de Ganges moeten leren. hij vond het wel cool dat zijn grote neef daar nu is geweest.
Erik de groeten en tot de volgende mail.
Wim, Esther, Nick, Iris en Chris.
Posted on: Mar 20, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De gespotte neushoorn tijdens de o…
De gespotte neushoorn tijdens de …
Onze rally bus
Onze rally bus
De olifant waar we een uur op hebb…
De olifant waar we een uur op heb…
Siliguri
photo by: cmgervais