Rusland!!!!

Irkutsk Travel Blog

 › entry 21 of 28 › view all entries
Olkhon Island

Hallo allen!

Na een lange treintocht vanuit Ulaanbaatar naar Rusland ben ik dan eindelijk aangekomen in een erg mooie plaats. Maar voor ik daarover ga vertellen eerst de leuke avonturen uit de trein. Ik zat in een coupe met een groep mensen uit Australie en Nieuw Zeeland. Het was erg gezellig. Na verloop van tijd kwamen er diverse Mongolen die plaats namen in de treinstellen. Zij stopten spullen als T-shirts, slippers, worsten, broeken en noem maar op in alle coupes. Achteraf bleken dit handelaren te zijn, die goedkoop spul Rusland in brachten!

De australiers hadden een slecht gevoel van tijd, zo hadden we de eerste nacht de wekker gezet op 4.30 uur. Na een korte nachtrust zouden we om 5 uur de grens van Rusland overbruggen. Hier zou de wc afgesloten worden voor 8 uur lang, dus het leek mij ook wel handig om tegen die tijd op te staan en gebruik te maken van de wc.

Nastya, ik en Sasha
Tegen 11 uur kwamen we dan eindelijk aan bij de grens.....voor jan lul zo vroeg opgestaan dus...Bij de grens werd het hele treinstel ondersteboven gehaald door de Russische politie en douane. Politiehonden doorzochten alles, een erg goede controle. Helaas pakte dit slecht uit voor mij, ik moest mijn  tas ondersteboven halen en ik werd (als enige) goed doorzocht. Bij het terug geven van de paspoorten was ik alweer de lul, ik moest samen met een handelaar (als enige van de hele trein) naar een kamertje. Hier zeiden ze wat in het russisch en ik kreeg mijn paspoort terug. Gelukkig maar!!

Tegen 6 uur was ik in Irkutsk en pakte de tram naar de bushalte. Dit ging erg makkelijk en erg snel.

een van de vele mooie blikken op Lake Baikal
Tegen 10 uur vertrok de bus naar Olkhon Island. Tijdens het wachten trof ik 3 Russen die ook naar dit eiland toe zouden gaan. Zij zouden hier kamperen. We maakten veel lol samen en in de busreis (6 uur lang) deelden we onze voedselvoorraden. Tegen 4 uur kwamen we aan in het eiland en zocht ik het verblijf. Ik slaap in een traditionele sauna (Bahna). Het eiland is erg mooi. Ik heb veel gelopen en een dag gemountainbiked. Het laatste viel erg tegen, het was erg zwaar door het vele mulle zand. Al met al heb ik hier ook veel moeten lopen. Maar door de vele bergen heb ik nog wel lekker kunnen uitwaaien door de enorme snelheid die je hier kan maken. Ook heb ik hier met diverse mensen de finale gezien van het EK, om 3.30 uur lokale tijd zat ik voor de buis!

Morgen vetrek ik naar Krasnajorsk (ofzoiets), dit is de woonplaats van de 3 Russen die ik heb ontmoet, Zij hebben mij uitgenodigt om een paar dagen daar te blijven, dit leek mij ook wel een strak plan, dus ik ga weer wat moois zien!!

Helaas kan ik deze mooie plaats niet via foto's laten zien, het internet is rete langzaam hier.

 

 

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Olkhon Island
Olkhon Island
Nastya, ik en Sasha
Nastya, ik en Sasha
een van de vele mooie blikken op L…
een van de vele mooie blikken op …
Concert bij het hotel
Concert bij het hotel
Vele koeien op het eiland
Vele koeien op het eiland
Mountainbiken, erg zwaar maar zeke…
Mountainbiken, erg zwaar maar zek…
drinkwater halen, het water is dus…
drinkwater halen, het water is du…
Irkutsk
photo by: nidge76