Nooit meer op een knopje drukken!

Seoul Travel Blog

 › entry 17 of 28 › view all entries
Tani, een erg leuke kroeg in Seoul, altijd een dolle boel!

Hier mijn laatste berichtje vanuit Zuid Korea. Ik heb nog een volle dag te gaan voordat ik naar Mongolie vlieg. Elke dag heb ik veel gedaan in Seoul. Zo heb ik in een kroeg veel leuke mensen leren kennen. De kroeg ' Tani' is een kleine kroeg waar ik vele avonden heb gezeten. Ik heb erg leuk kunnen ouwe hoeren met de mensen hier die erg open zijn! Zo heb ik een keer tot diep in de nacht daar gezeten, de koreaanse vodka vloeide rijkelijk! Om jullie een beetje een beeld te geven van wat er zoal gebeurd heb ik een paar fotootjes toegevoegd!

Verder heb ik ook veel gedaan op het gebied van cultuur! Zo ben ik naar een paleis geweest die een ' geheime tuin' heeft. Deze tuin is megagroot, ik heb hier dan ook vol verbazing uren rond kunnen lopen. Vandaag ook een erg leuke dag gehad.

Rivier met watervallen tussen de hoogbouw
Ik had een 'date' met een Koreaans meisje die ik de vorige avond heb leren kennen in de kroeg. Zij had een dag vrij en was bereid om mij diverse dingen te laten zien van Seoul en Korea. Als ontbijt kreeg ik dan ook lekkere noodle soep. Een behoorlijke start van de dag moet ik zeggen, pas na 5 uur begon mijn maag iets te knorren! Ik ben rondgeleid door Seoul en heb veel mooie dingen gezien, als de kunstbuurt. Hier heb je vele diverse zelfgemaakte kunst. Dit varieert van portretten tot beelden en zelfs diverse toneelstukken. Erg mooi om te zien. Hierna zijn we naar een kleine waterval geweest die tussen de hoogbouw ligt. Er mooi! Hierna hebben we een film gekeken in de bioscoop, 88 Minuts. Een erg leuke film! Ik heb me dan ook prima vermaakt en het was erg gezellig! Erg vriendelijke mensen moet ik zeggen! 

Nog een ander avontuur.

Eu-Jung, mijn gids!
Ik stond voor een stoplicht te wachten. Ik drukte op het knopje van de verkeerslichten en wachte een lange tijd. Al snel kwam er een politiewagen toegesneld en stopte voor mijn neus. De agenten stapten uit en begonnen in het Koreaans tegen mij aan te praten. Ik natuurlijk geen idee waar ze het over hadden, maar in ene begreep ik dat ik op een noodknop had gedrukt....ja, dat verwacht je natuurlijk ook niet! Ik moest mij legitimeren,  ik had enkel mijn rijbewijs op zak want ik was op weg naar de ambassade van Mongolie om mijn paspoort op te halen. Maar een rijbewijs was niet goed genoeg.....probeer dan maar duidelijk te maken dat je paspoort bij een ambassade is. Gelukkig kreeg ik 1 van de 2 agenten bereid om met mij mee te lopen (een paar honderd meter gelukkig) en liet mijn paspoort zien.
Bellen blazen van een soort lijm
...het liep gelukkig met een sisser af. Ik was al een beetje bang voor een moskou avontuur waarbij ik naar het bureau moest of geld moest betalen aan de agenten...Ik druk nooit meer oo een knopje in Korea!! Maar desondanks vind ik Korea een erg mooi land en hoop een keer terug te komen om meer van het land zelf te zien. Het is op het moment erg prijzig.....!

Ik schrok me ook een ongeluk laatst. Een auto drukte op zijn claxon! Nou klinkt dit gek, maar ik ben al helemaal gewend aan rustig verkeer nu! Ondanks dat ik een maand in Vietnam heb gezeten waar 24 uur per dag op de toeter wordt gedrukt! Moet je nagaan wat een veranderingen elke keer weer in een land!

Ik zit nu trouwens in een internet cafe die 24 uur en 7 dagen in de week open is. Er wordt altijd volop gegamed. Ook de oudere mannen kunnen hier wat van. Als het lunchtijd is stromen de gokhallen helemaal vol met zakenmannetjes die een schiet of race spel gaan spelen. Erg grappig om te zien!

Nou, ik ga stoppen!

Groet Erik

 

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tani, een erg leuke kroeg in Seoul…
Tani, een erg leuke kroeg in Seou…
Rivier met watervallen tussen de h…
Rivier met watervallen tussen de …
Eu-Jung, mijn gids!
Eu-Jung, mijn gids!
Bellen blazen van een soort lijm
Bellen blazen van een soort lijm
Het resultaat van een Koreaanse, m…
Het resultaat van een Koreaanse, …
De geheime tuin van het paleis, ge…
De geheime tuin van het paleis, g…
Traditionele huizen in het park!
Traditionele huizen in het park!
Seoul
photo by: chiyeh