Kort berichtje

Luang Prabang Travel Blog

 › entry 9 of 28 › view all entries

Hier een klein berichtje van wat voor een leuke dingen ik nou weer heb meegemaakt. In Vientiane heb ik een goede daad verricht. Voor het eerst sinds de reis zijn David en ik een dagje gescheiden geweest. Ik ging namelijk met een lokale mee die mij op zijn motortje naar diverse tempels zal leiden en uiteindelijk naar een klas waar de lokale jeugd Engels zou leren.

Ik dus op het brommertje, we reden een uur lang over onbegaanbare wegen. Zoveel gaten in de wegen is zelfs voor Indiase begrippen onbekend. Dolgelukkig dat ik heel was aangekomen liet hij mij enthousiast een boedha tempel zien die gelegen was in een bos. In dit bos had je diverse kooien met allerlei dieren erin, een soort kinderboerderij als het ware. De sfeer was hier erg goed. Door en monnik werden we rondgeleid. We reden verder naar de volgende tempel waar ik even ging relaxen in een hangmat. Ik lag nog maar net of ik kreeg een enorme vrucht op mijn buik vanuit een hoge boom waaraan de hangmat was bevestigd. Aangezien de boom nog diverse van deze harde vruchten had besloot ik om ergens anders te zitten. Ook dit bleek geen goed idee te zijn want in ene kwamen er 3 ' ladyboys' die op dezelfde bank gingen zitten. ter verduidelijking, een ladyboy is een jongen die heel graag een meisje wil zijn en zich hier ook naar kleedt. Gelukkig kwam mijn gids al snel opdagen. Hij vertaalde nog wel het een en ander wat hun zeiden, al was dit nou niet bepaald iets waar ik op zat te wachten. Blij dat we weer verder gingen. We reden naar een boedha tuin waar enorm veel beelden stonden. Dit was een erg mooi gezicht. Helaas was er nog weinig tijd over, we reden naar de school waar ik Engels moest spreken voor de klas. Als een echte docent moest ik dan ook de plaatjes met ondertiteling vanuit het werkboek presenteren aan leerlingen van 5 tot en met 25 jaar. Ik vond het erg leuk om te doen, de kinderen moesten massaal nazeggen wat ik zei. A dog, A car,etc. Ik kreeg zelfs nog van een leerling een cola. Na en half uur voor de klas te hebben gestaan was het alweer voorbij. Met het motortje werd ik weer terug gebracht. Een hele leuke daginvulling al met al.

Na Vientiane zijn we naar Vang Vieng gereids waar we een paar grotten hebben bezocht. Een van de grotten was wel heel bijzonder, in een band dreven we door de grotten. Met een zaklamp op ons hoofd zagen we toch iets. In de middag ginen we kayakken, wat erg stoer was.

Inmiddels zit ik in Luang Prabang waar we vandaag een bezoek hebben gebracht aan een waterval. Het was wel erg aangenaam, want waar het water naar beneden klettert lagen wij lekker in de poel te baden. En beetje verkoeling is nooit weg als het buiten warmer is dan 35 graden. Tot zover weer de avonturen!

Groet Erik   

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Luang Prabang
photo by: oxangu2