Home stay in Krasnoyarsk

Krasnoyarsk Travel Blog

 › entry 22 of 28 › view all entries
Bier drinken met een Russische jongen in militaire dienst

Na een hele goede tijd in Olkhon Island was het weer tijd om naar de volgende plaats te gaan. Samen met de 3 Russen (Sasha, Irina en Nastya) vertrok ik. Na een 6 uur durende busreis terug naar Irkutsk kwamen we aan op het treinstation. Hier boekte ik mijn tickets naar Krasnoyarsk en Moskou. Gelukkig kreeg ik assistentie van de Russen, anders kwam ik er echt niet uit!

Mijn trein vertrok 3 uur later dan die van de Russen. Tegen half 1 in de nacht kon ik dan eindelijk vetrekken. Eenmaal in de trein kreeg ik een warm onthaal en boden 2 jongeren mij bier aan. We dronken samen een paar biertjes, het was erg grappig. Tegen 5 uur was ik helemaal op en zocht mijn bed op. Rond 8 uur werd ik door de jongeren gewekt of ik weer bier wou drinken.

Krasnoyarsk, leuk uit gaan! V.l.n.r. Alex, Sasha, Irina en Nastya
Nee bedankt! Echt waar, deze lui dronken echt heel de dag door, ongelofelijk. De mensen zijn erg vriendelijk en nieuwsgierig. Ik was als enige in de hele trein die tourist is. Ik kreeg diverse etenswaren aangeboden, speelde kaartspellen. Er is een goede sfeer in zo'n trein. Ook kwam een man trots aanzetten met een krant van enige dagen oud waar Guus Hiddink triomfantelijk werd onthaald en vele trieste foto's waren van Nederlandse voetballers met lange gezichten. Ze hadden zo weer een heel leuk moment!

Na 18 uur in de trein kwam ik aan in de plaats waar ik werd opgepikt door de russische vrienden. Ik sprong in hun auto en we reden naar de supermarkt om wat eten in te slaan. De stad ziet er mooi uit. Eenmaal bij Sasha thuis keek ik mijn ogen uit, veel luxe dingen hier. LCD, vele pc's etc.

Krasnoyarsk in de nacht
Ik nam een welverdiende douche en schoof daarna aan tafel voor het diner wat overigens erg lekker was. Mooi om mee te maken hoe Russen leven en wat ze zoal eten!!

In de avond pakten we de bus naar het centrum. Hier liepen we een stuk. Komende week is hier een soort straatrace met allerlei opgepimpte auto's. Ik heb dan ook veel burn-out's gezien en racende autro;s die lachgas gebruiken als extra power. De stad zelf is erg mooi, vele fontijnen, schoon, lachende mensen en vele bloemen. We liepen over een brug waar geen verkeer komt. Hier zag je vele mensen fietsen, skaten en lopen. Al met al al veel kunnen zien van de stad. In een bar omgeven met vele terassen namen we een biertje. Erg goede sfeer hier!

Ik vermaak me dan ook weer prima en kom de tijd erg goed door.Over een paar daagjes naar Moskou, deze treinreis duurt overigens 3,5 dag....weer iets om naar uit te kijken!!

Groetjes vanuit deze kant!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bier drinken met een Russische jon…
Bier drinken met een Russische jo…
Krasnoyarsk, leuk uit gaan! V.l.n.…
Krasnoyarsk, leuk uit gaan! V.l.n…
Krasnoyarsk in de nacht
Krasnoyarsk in de nacht
Oorlogsmonument
Oorlogsmonument
barbeque aan de over van een rivier
barbeque aan de over van een rivier
Gek doen met Galina, de trein fuhr…
Gek doen met Galina, de trein fuh…
Lekker gek doen!
Lekker gek doen!
In de trein
In de trein
Afscheid nemen van Nadya!
Afscheid nemen van Nadya!
Moskou!!
Moskou!!
Het kremlin en het rode plein
Het kremlin en het rode plein
Krasnoyarsk
photo by: Biedjee