Een reis met de trein!

Moscow Travel Blog

 › entry 23 of 28 › view all entries

Hier weer een kort berichtje vanuit mijn kant! Ik ben vandaag aangekomen in Moskou. Ik heb een treinreis van 3 dagen achter de rug. Al met al kom je de tijd erg goed door gedurende zo'n treinreis. Ik was als enige buitenlander in de trein, tussen vele niet of beperkt engels sprekende Russen. Ondanks de taalbarriere kon ik dan toch goed contact maken met de medereizigers.

Het is erg leuk om te zien hoe iedereen zijn voedsel deelt met de 'buren.' Zo werd ik volgestampt met voedsel door een jonge vrouw. Tijdens de reis heb ik ook diverse kaartspellen gespeeld. Doordat mijn russisch erg minimaal is begreep ik vaak niet wat de bedoeling was van het kaartspel. De russen bleven enthousiast proberen om mij duidelijk te maken wat het doel is. Wonder boven wonder won ik ook altijd, zonder enig besef wat de bedoeling was.

Ook heb ik met een paar |Russen wat biertjes gedronken, dit was erg leuk. Hele verhalen komen naar bovem. iedereen laat zien wat zij hebben gekocht aan souveniers etc. Zo kwamen hele berenvellen tevoorschijn, met veelal een heel verhaal daaraan. Tijdens de reis zie je veel treinstations, soms stopt de trein hier voor 2 minuten, soms voor een uur. Het is dus altijd spannend of je een eindje kan lopen zonder dat de trein aan je voorbij gaat. Mensen komen en gaan van de trein, erg leuk als mensen midden in de nacht aankomen en proberen hun bed op te maken!

Vanavond heb ik afgesproken met Olga, een leuke wederzien weer! Hoop binnenkort foto;s te kunnen plaatsen!!

Groetjes erik 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Moscow
photo by: eefab