Berlijn en Warschau

Berlin Travel Blog

 › entry 26 of 28 › view all entries
Na een te gekke tijd in Rusland was het dan toch weer tijd om dichterbij huis te komen. Ik pakte het vliegtuig en kon wonder boven wonder Rusland zonder problemen verlaten. Eenmaal in Berlijn merk je dat je dichterbij huis bent gekomen. Je verstaat de taal weer, je kan met de mensen communiceren, maar boven alles, je hoeft de wisselkoers niet elke keer in gedachten te houden!

Na enige instructies te hebben gekregen van David pakte ik de bus, tram en trein om in het hostel te komen. Het was een leuk weerzien met David. Na een ruime maand alleen te hebben gereisd is het toch wel weer lekker om de verhalen zo uit te wisselen. De reis door Berlijn was erg gaaf. Het is een mooie stad en erg rustig en gemoedeijk. Misschien komt dit wel doordat ik in behoorlijk wat chaotische landen ben geweest. Volle dagen hebben we besteed om de stad te zien. Zo zie je dan ook de beroemde gebouwen als het Bundestag (parlementshuis), de beroemde muur die nog gedeeltelijk overeind staat en de plaats waar Hitler's bunker was. Al met al indrukwekkende plaatsen om rond te lopen. Ondanks het slechte weer hebben we ons prima vermaakt in deze mooie en vrij goedkope stad. We wouden ook in een soort luchtballon die op een hoogte van 150m boven de stad hangt, Helaas gooide het slechte weer roet in het eten, het zou te hard waaien daarboven, Schade!!

De 18e pakten we de trein naar Polen. Hier aangekomen (na 7 uur) zochten we het hostel op. Het hostel bevond zich in het oude centrum van Warschau. Dit is een super mooi gebied. De gebouwen zijn nagemaakt naar het idee van voor de oorlog, toen de gebouwen nog niet waren platgebombardeerd. Mooie pleinen met gezellige terrassen en een goede sfeer. In de 3 volle dagen dat wij hier hebben verbleven heb ik mijn ogen uitgekeken en genoten van de mooie stad. De stad is met zijn vele parken, mooie gebouwen, rivier en terrassen een gezellig gebeuren. Ook hebben we een soort parade gezien waarbij soldaten met veteranen kransen legden bij een monument.

Morgen vertrekken we naar Krakau. Naar het schijnt is dit nog een veel mooiere stad. Een goed vooruitzicht, Nog 2 weekjes te gaan voordat ik weer terug keer in Nederland. Vele avontuiren rijker!

Groetjes vanuit Polen

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Berlin
photo by: CFD