Avonturen in Seoul!

Seoul Travel Blog

 › entry 16 of 28 › view all entries
Koreaan die mij heeft geholpen bij de zoektocht naar het hostel!

Na een lange tijd wachten op het vliegveld van Ha Noi (14 uur), waar overigens geen hol te beleven is, vloog ik dan eindelijk naar Zuid-Korea toe. Het was welliswaar een nachtvlucht, maar slapen kon je geen moment. We kregen namelijk rond half 1 ons avondeten, wat met luid gesmak werd opgegeten. Na 2 keer dezelfde film te hebben gezien kwam ik om 5 uur aan ik Seoul. Alles ziet er goed uit hier, maar wegwijs wordt je hier niet. Overal waar je kijkt zie je koreaanse tekens. Maar met een beetje goed verstand kom je hier uiteindelijk wel uit.
 
Ik ging naar de flappentap om geld op te nemen. Ik dacht te weten wat de koers was, alleen ik had een 0 teveel gerekend.

Het hostel, op de banken zit ik zo nu en dan in de avond om diverse avonturen uit te wisselen!
Resultaat was dus dat de machine een paar minuten lang liep te brullen. De rij werd alsmaar langer, tot op gegeven moment een enorm pakket aan briefjes uit de automaat kwam zetten. Ik had zo'n 400 euro gepind....
 
Aangezien ik dus genoeg geld had om bij het hostel te komen besloot ik om de bus te pakken. Toen ik naar buiten stapte kwamen meteen mensen naar mij toe gesneld. Ik dacht dus dat deze mensen mij weer wouden aftroefen door een veel te dure taxirit aan te smeren. Immers, dit ben je gewend van Azie. Maar wonder boven wonder zijn deze mannen echt in functie om reizigers te helpen.
 
Tijdens de reis keek ik mijn ogen uit, Seoul ziet er erg divers uit. Naast de enorme hoogbouw die je overal hebt hier zie je ook veel qua activiteiten, bezienswaardigheden en zelfs mooie natuur! Na een lange busreis stapte ik uit.
Monument waarbij een Zuid-Koreaanse soldaat zijn Noord-Koreaanse broer omhelst
Hier in de buurt zou mijn hostel moeten zitten. Enfin, ik stond daar dus op straat en had enkel de straatnaam van het hostel in het engels. Hier heb je erg weinig aan aangezien alle straatnamen in het koreaans staan vermeld en de gemiddelde Koreaan erg beperkt engels spreekt of leest. Maar na iemand te hebben aangeschoten werd ik meteen op sleeptouw genomen. Hij belde mensen op, we gingen een internetcafe in en zowaar kwam ik dan op plaats van bestemming uit! Ik moet zeggen, het is hier niet echt meer het azie dat ik gewend ben van de afgelopen 3 maanden. Het hostel is vergelijkbaar met een gemiddelde studentenhuis, klein en ranzig. Maar over de prijs mag ik dan ook niet klagen!!
 
Na nog even een tukkie te hebben gedaan ging ik weer op pad om de omgeving te verkennen.
Monument DMZ tour
Ik denk dat zo'n 70 a 80% van de winkels die je ziet eettentjes/restaurantjes zijn. De mensen zijn hier echt dol op eten.
 
Inmiddels ben ik al een paar dagen in Seoul en ik moet zeggen dat het een erg leuke plaats is. Het is de 5e grote stad in de wereld, dit om jullie een beetje een indruk te laten geven dat het iets groter is dan Apeldoorn. Wat ik overigens heb gedaan;
 
DMZ-tour. (Demillitairized) Tijdens deze tour, die je naar de bufferzone brengt tussen Noord- en Zuid Korea, hebben we een film gezien over de totstandkoming van de grens. We zagen vele monumenten, en hebben de 3e infiltratie tunnel gezien. Deze tunnel ligt zo'n 50 km van Seoul af en kan binnen een uur 30.000 soldaten van Noord naar Zuid Korea doorlaten. Gelukkig maar voor Zuid Korea dat dit nooit heeft plaatsgevonden.
Dit was wat je mocht fotograferen van de Noord-Koreaanse grens tijdens de DMZ-tour
We mochten echter geen foto's maken. Naast dat ben ik op een plateau geweest waar je Noord Korea goed kan zien. Met een verrekijker kon je veel dingen bewonderen, ook hier goldt, geen foto's maken. Dit mocht maar tot een bepaalde lijn die was getrokken van een afstand of 4 meter van een muur, dus het zicht was minimaal op de foto's. Maar de tour was erg geslaagd!
 
Stadstoer met een bus. Je kan uit de bus springen wanneer  je maar wilt. Kortom, ik heb vele mooie dingen gezien als het nationale museum van Korea, oorlogsmonument (waar de repetitie was van een concert, ze speelden zelfs Rammstein!!), een traditioneel Koreaans dorp en een vette buurt waar alleen maar motoren werden geshowd en verkocht.  
 
World Cup Stadion bezocht waar de openingswedstrijd van Korea en Japan werd gehouden.
Een oud-koreaans traditioneel huis
Hier ben ik ook in de kleedkamers geweest, persruimte, de catacomben en noem maar op. Best een mooi stadion om te zien!
 
Berg beklommen die je een mooi uitzicht geeft over Seoul. Ik zat een tijdje boven op de berg en je zag dat de lucht langzamerhand dicht trok. Dit is een smoglucht die afkomstig is van China.
 
De mensen zijn erg aardig hier. Ik zat laatst in een restaurantje. Na een voortreffelijke maaltijd nam ik nog een biertje. Op dat moment kwam er een vrouw naar me toe met de vraag of ik bij hun wou zitten. Dit leek me wel wat en ik zat dus bij die vrouw en man aan tafel die mij meteen Japanse wijn gaven. Dit smaakte wel erg lekker. Hierna ben ik met hun meegegaan naar een koreaans restaurant die voortreffelijk zou zijn.
Indruk vanuit een metrostation
Godallemachtig wat was dat eten pittig zeg! Gelukkig werd mijn glas steeds weer bijgevuld met Koreaanse wijn/vodka. Later sloot er nog een Japanse jongen bij ons aan. Al met al heb ik erg veel lol gehad en veel kunnen leren van de cultuurveschillen.
Een paar dagen later zat ik als enige in een pubje. Ik heb lange tijd gezeten met de eigenaren van dit cafe. Zo kreeg ik een cocktail genaamd B-52. Ik had geen idee wat dit was dus ik hield me voor den domme. Uiteindelijk was dit drankje af, werd het voor me neus neergezet en moest ik het in 1 keer door een rietje naar binnen gieten. Het drankje werd in de fik gezet en ik moest het meteen opdrinken. Resultaat was dat de bar deels in de fik stond omdat het een best groot glas was die ik moest opdrinken. Dit leverde voor hun dan wel weer een leuke avond op.
Een van de vele parken in Seoul
...De einaresse maakte zelfs ee tekening van mij die nog lange tijd aan de bar zal blijven hangen!
 
Ik ben ook naar een Olympisch park geweest waar ik een tijdje heb rondgelopen. Bij toeval kwam ik uit bij een hal waar allemaal mensen voor stonden, dit trok mijn aandacht en ik ging kijken wat het was. In de hal bleek een internationaal toernooi Aerobics te zijn voor universiteiten uit Korea, Japan en China. Hier heb ik het spektakel lange tijd van gevolgd! Best knap om te zien hoe ze alles uitvoeren. Soms ging het ook mis, een salto die halverwege werd beeindigd, dit was dan wel weer grappig om te zien. En diegene net doen alsof er niets is gebeurd, ze hebben  veel over voor een goede plaats!  

Het eten is hier best goed moet ik zeggen.

Hyewa, het centrum waar ik verblijf
Het kost erg veel moeite om de mensen wijs te maken dat ik vegetarisch ben. Soms teken ik een vis en wat dieren als een kip, koe en varken om duidelijk te maken dat ik dat niet eet. En zowaar krijg ik altijd ook een bord met goed eten, zowaar zonder vlees en vis. Maar wat je ook besteld, het is pittig of erg pittig. Hopelijk gaat dat wennen.... 

Zoals jullie kunnen lezen vermaak ik mij dan ook prima in Korea. Ik blijf hier tot zondag en dan is het weer tijd om naar het volgende oord te gaan!
 
Groetjes,
 
Erik

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Koreaan die mij heeft geholpen bij…
Koreaan die mij heeft geholpen bi…
Het hostel, op de banken zit ik zo…
Het hostel, op de banken zit ik z…
Monument waarbij een Zuid-Koreaans…
Monument waarbij een Zuid-Koreaan…
Monument DMZ tour
Monument DMZ tour
Dit was wat je mocht fotograferen …
Dit was wat je mocht fotograferen…
Een oud-koreaans traditioneel huis
Een oud-koreaans traditioneel huis
Indruk vanuit een metrostation
Indruk vanuit een metrostation
Een van de vele parken in Seoul
Een van de vele parken in Seoul
Hyewa, het centrum waar ik verblijf
Hyewa, het centrum waar ik verblijf
Een avondje op stad met twee Korea…
Een avondje op stad met twee Kore…
Het stadion van FC Seoul waar in 2…
Het stadion van FC Seoul waar in …
Een nationaal gerecht van Korea, z…
Een nationaal gerecht van Korea, …
Uitzicht over Seoul, je ziet hoe e…
Uitzicht over Seoul, je ziet hoe …
Stukje natuur in zon grote stad
Stukje natuur in zo'n grote stad
Op weg naar de top van de berg
Op weg naar de top van de berg
Aerobics, een vrouwenuniversiteit …
Aerobics, een vrouwenuniversiteit…
Fanatiek publiek tijdens de Aerobi…
Fanatiek publiek tijdens de Aerob…
Portret van mij
Portret van mij
Een van mijn favouriete maaltijden…
Een van mijn favouriete maaltijde…
Er wordt nog volop gebouwd in Seoul
Er wordt nog volop gebouwd in Seoul
Seoul
photo by: chiyeh