Damnoen Suduak en Kanchanaburi

Kanchanaburi Travel Blog

 › entry 5 of 19 › view all entries
traditioneel Thais houten huis

Om half 8 uitgecheckt. Mos kwam een half uurtje later omdat hij problemen had met zijn accu. Het was ongeveer 2 uur rijden naar het plaatsje Damnoen Saduak, waar de floating market is.

Onderweg even gestopt bij een traditioneel Thais houten huis op palen. Wat een andere wereld zeg, zodra je Bangkok uitrijdt! Supergroen, heel veel palmbomen en… de zon schijnt! Geen smog meer. Bij het Thaise huis hadden ze allerlei dieren, een slang, twee apen en eekhoorntjes. Vooral die apen waren leuk om te zien.

Aangekomen bij de Floating market stond er een gigantische rij mensen te wachten op een longtailboot. Mos maakte even een babbeltje met de kaartjesverkoper en wij mochten gewoon gelijk doorlopen en in een bootje instappen. Wat een luxe zeg! Eerst een half uurtje gevaren over de khlongs.

Op weg naar de floating market per longtailboot, wat een natuur!
Wat een natuur zeg, en wat leven ze hier mooi met hun mooie houten huisjes op palen in het water. De drijvende markt zelf vonden we nogal tegenvallen. Er waren meer toeristen dan Thai. Misschien kwam dit ook wel doordat we er vrij laat waren.

 Evengoed was het leuk om mee te maken. Lekkere gebakken banaan gegeten en wat kruiden voor thuis gekocht. Hierna weer doorgereden naar de plaats Kanchanaburi.

Onderweg een korte stop bij een werkplaats en winkel waar ze teakhouten meubels maken en verkopen. Interessant om te zien.

Rond 3 uur aangekomen in Kanchanaburi en heel romantisch Thais gegeten op een boot aan de river Kwai.

Meer toeristen dan Thai
Hierna zijn we het Thailand-Burma Railway Centre geweest. Hierin werd de geschiedenis van de ‘dodenspoorlijn’ naar Birma in beeld gebracht. Heel interessant. De Japanners wilden in 1942 binnen 12 maanden tijd een spoorlijn aanleggen van Thailand naar Birma. De aanlegtijd van de spoorlijn over de bergpassen en door de jungle werd geschat op 5 jaar en uiteindelijk uitgevoerd in 16 maanden. Dit werd gedaan onder dwangarbeid en door de verschrikkelijke behandeling, werk- en leefomstandigheden, ondervoeding en tropische ziekten zijn er ontzettend veel doden gevallen, vandaar de naam ‘dodenspoorlijn’.

Naast het railway centre, ligt de begraafplaats, hier hebben we ook nog even gelopen. Er liggen veel Nederlandse soldaten begraven.

Hierna zijn we ook nog naar het WW 2 museum geweest. Dit was minder interessant.

Hierna over de beroemde ‘bridge over the river kwai’ gewandeld. De omgeving is hier erg mooi. Na veel foto’s gemaakt te hebben heeft Mos ons naar ons hotel ‘river kwai’ (goh wat een originele naam) gebracht en hebben we lekker gezwommen en een cocktailtje gedronken.

’s Avonds even naar de avondmarkt geweest en daar allerlei lekkere dingen gegeten zoals saté’tjes en maispannekoekjes.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
traditioneel Thais houten huis
traditioneel Thais houten huis
Op weg naar de floating market per…
Op weg naar de floating market pe…
Meer toeristen dan Thai
Meer toeristen dan Thai
Allemaal eten...
Allemaal eten...
Teakhout handsnijwerk
Teakhout handsnijwerk
Hier hadden we gegeten, wat een ui…
Hier hadden we gegeten, wat een u…
De begraafplaats in Kanchanaburi
De begraafplaats in Kanchanaburi
De beroemde bridge over the river …
De beroemde bridge over the river…
over de burg lopen
over de burg lopen
Kanchanaburi
photo by: wbboy29