Chinatown, de Baiyoke Tower en shoppen....

Bangkok Travel Blog

 › entry 4 of 19 › view all entries
José in de Wat Traimit, voor de massief gouden boedhha

We werden om 9 uur opgehaald door Mos. Eerst een korte stop bij de ‘Wat Traimit’ met zijn beroemde massief gouden boeddhabeeld die 5,5 ton weegt.

Hierna in een longtailboot over de Chao Phraya naar de mooie ‘Wat Arun’. Alle trappen beklommen (die erg steil zijn trouwens) en genoten van het mooie uitzicht. Hierna nog verder gevaren met de longtail over de Chao Praya en de Khlongs. Rond 12 uur werden we door Mos afgezet in Chinatown. We waren hier gister al gedeeltelijk doorheen gefietst, maar wilden het nog eens lopend bekijken. Wat een drukte! In de smalle straatjes zie je echt vanalles; kraampjes met heel veel (soms vreemd) eten en kitch spullen. Om sommige stukken stinkt het trouwens erg! Volgens de locals was het nu rustig in Chinatown omdat veel Chinezen nog vrij hebben vanwege het nieuwjaar.

Mediterende monniken
Wij vonden het echter wel erg druk en waren het al snel zat. Besloten om een tuk tuk te nemen naar het befaamde Mah Boon Krong. Zo’n ritje in een tuk tuk is trouwens echt te gek! Ze gaan hard! De warmte en de stank van de uitlaatgassen in je gezicht is alleen wat minder, maar het gaat lekker snel. Eenmaal aangekomen in het MBK zijn we gelijk naar de 5e verdieping gegaan om te eten.. Wow.. echt te gek zoveel keus en het kost echt bijna niets. Lekker Thais gegeten, vissoep met vis en rijst en José had Thaise noodles. Hierna heerlijk wezen shoppen. Echt geweldig zo’n groot winkelcentrum! Veel fake spullen, van de meeste zie je overduidelijk dat het nep is. 2 mooie rugtassen gekocht en (nep) lipglossjes en make-up van Dior. Qua kleding vind ik nogal tegenvallen, weinig leuke dameskleding en vooral kleine maatjes. Na zo’n  5 uur shoppen (en toen hadden we nog niet alles gezien.
samen in de longtail
.!) weer de tuk tuk genomen naar de Baiyoke Tower. Dit is Bangkok’s hoogste wolkenkrabber van 309 meter hoog. Het was toen een uurtje of half 8 ’s avonds en volop spits! Wow dit was echt ‘n avontuurlijk ritje. Het is maar beter dat je niet teveel op het verkeer om je heen let want ze rijden echt als dwazen!

In de Baiyoke tower moesten we eerst met de lift naar de 17e verdieping om een entreekaartje te kopen, daarna met de lift naar de 77e verdieping. Vanaf hier had je uitzicht over de stad achter glas. Hierna weer met (een andere) lift naar de 83e verdieping voor een drankje (met geweldig uitzicht) en daarna per trap dan naar de allerlaatste en hoogste 84e verdieping. Hier was buiten een ronddraaiend plateau. Echt ’n geweldig uitzicht! We hebben ons hotel kunnen vinden tussen al die gebouwen, hahaha. Hierna nog even over een marktje gelopen, een hamburgertje gegeten en terug naar ons hotel gelopen.

Het was weer een geweldige dag.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
José in de Wat Traimit, voor de m…
José in de Wat Traimit, voor de …
Mediterende monniken
Mediterende monniken
samen in de longtail
samen in de longtail
De wat Arun vanuit de longtailboot
De wat Arun vanuit de longtailboot
Lachen!
Lachen!
Uitzicht vanaf de Wat Arun
Uitzicht vanaf de Wat Arun
steile trappen!
steile trappen!
Wat Arun
Wat Arun
Mooie lotusbloem
Mooie lotusbloem
Wat Arun
Wat Arun
Thaise vrouw in traditionele kledi…
Thaise vrouw in traditionele kled…
Chinatown
Chinatown
Door de smalle straatje van Chinat…
Door de smalle straatje van China…
In de tuk-tuk, geweldig!
In de tuk-tuk, geweldig!
Genieten van een cocktail in de Ba…
Genieten van een cocktail in de B…
Bangkok
photo by: rintjez