Birma spoorlijn en de oude stad Ayutthaya

Ayutthaya Travel Blog

 › entry 6 of 19 › view all entries
Dodenspoorlijn eindstation Nam Tok

Om 10 uur uitgecheckt en opgehaald door Mos die ons naar het station van de dodenspoorlijn heeft gebracht. De spoorlijn heeft maar 2 jaar gefunctioneerd. Alleen het 77 km lange traject tussen Kanchanburri en Nam Tok wordt nog bereden door een stoomtrein.

Dit traject gaan wij vandaag afleggen. Op het perron eerst nog wat verwarring, want er staat een superdeluxe trein klaar (de eastern & oriëntal express die naar o.a. naar Kuala Lumpur gaat). Ik dacht dat we per oude stoomtrein zouden gaan??? Wat blijkt; die staat achter de oriëntal express waar we doorheen moeten lopen om erin te kunnen stappen.

Ongeveer 2 uur gereden en onderweg genoten van het mooie uitzicht, vooral het laatste stuk was erg mooi als de trein langs en door de bergen rijdt. Bij het eindstation in het plaatsje Nam Tok stond Mos ons alweer op te wachten.

Birma spoorlijn
Omdat we eigenlijk graag de Erawan watervallen hadden willen zien (7 niveau’s) maar hier helaas geen tijd meer voor hadden, bracht Mos ons naar een kleine waterval. Dus toch nog een waterval gezien! Was best mooi.

Hierna in het busje (3 uur rijden) naar de oude hoofdstad van Thailand; Ayutthaya.

Wat een prachtige plek! Je kan echt zien dat dit vroeger een stad is geweest. Overal staan overblijfselen van 700 jaar oude tempels en paleizen die de Birmezen vroeger hebben verwoest. De rust en de natuur die er hier is, is nog steeds zo opvallend na Bangkok! Door Ayutthaya lopen allemaal olifanten (voor toeristen natuurlijk). Heel apart om te zien als je in de auto zit en naast je op de weg een olifant loopt.

In Ayutthaya 3 tempels (nouja wat er dan nog van over is) bezocht; de Wat Phra Si Sanphet (met zijn 3 grote chedi’s), de Wat  Mahthat (waar een gebroken boedhhahoofd in een boom is ingegroeid)  en als laatste de Wat Lokaya Sutharam (weer een inmens grote liggende boedhha van 20 meter).

In de trein richting Nam Tok
Het is echt heel indrukwekkend om te zien, we zien honderden onthoofde Boedhha’s. Wij vragen ons af waarom de Birmezen dit deden, zij waren immers ook Boeddhistisch volgens Mos. Ook zien we de eerste aangeklede Boedhha’s. Omdat het in Thailand nu winter is, kleden ze sommige boeddhabeelden aan met een oranje monnikenkleed.

Dit schijnt geluk te brengen.

Tot onze verbazing vertelt Mos ons dat hij ons naar ons hotel brengt, zodat we daar iets kunnen eten, ons kunnen opfrissen en eventueel wat kunnen slapen. Wat een luxe! Dit hadden we helemaal niet verwacht… (stond ook niet in ons programma vermeld). Wij waren er vanuit gegaan dat we ergens gingen eten en dan gelijk de nachttrein in. Het was echt lekker om even te kunnen douchen! Haha, dit was trouwens wel heel appart eventjes inchecken in een (mooi!) hotel om 3 uur later weer uit te checken.

Om half 9 bracht Mos ons naar het station in Ayutthaya.

Uitzicht vanuit de trein over de 'deathrailway'
De nachttrein die ons naar Chiang Mai gaat brengen had een half uurtje vertraging.

Afscheid genomen van Mos die, heel lief, een klein afscheidscadeautje voor ons had. Een boeddha-amulet wat geluk moet geven als je het bij je draagt.

Na ongeveer een half uurtje kwam het personeel onze bankjes omtoveren in een stapelbed met gordijntjes ervoor. José ging boven slapen en ik onder (kon ik lekker uit het raampje kijken). Heel apart slapen in een trein! Erg leuk!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Dodenspoorlijn eindstation Nam Tok
Dodenspoorlijn eindstation Nam Tok
Birma spoorlijn
Birma spoorlijn
In de trein richting Nam Tok
In de trein richting Nam Tok
Uitzicht vanuit de trein over de …
Uitzicht vanuit de trein over de …
saampies in de trein!
saampies in de trein!
wat een uitzicht!
wat een uitzicht!
Uitzicht vanuit de trein over deat…
Uitzicht vanuit de trein over dea…
Olifanten in Ayutthaya
Olifanten in Ayutthaya
Wat Phra Si Sanphet
Wat Phra Si Sanphet
overal mooie jasmijnbomen
overal mooie jasmijnbomen
Wat Phra Si Sanphet
Wat Phra Si Sanphet
Wat Phra Si Sanphet
Wat Phra Si Sanphet
Wat Mahathat, met het boedhhahoofd…
Wat Mahathat, met het boedhhahoof…
Wat Lokaya Sutharam
Wat Lokaya Sutharam
Onze beste chauffeur Mos en zn bu…
Onze beste chauffeur Mos en z'n b…
In de nachttrein naar Chiang Mai
In de nachttrein naar Chiang Mai
Ayutthaya
photo by: the_bloodsucker