Bezoek aan de Golden Triangle en Chiang Rai

Chiang Rai Travel Blog

 › entry 13 of 19 › view all entries
Varen met de longtail

Om 9 uur vertrokken we naar de ‘Golden Triangle’, oftewel het drielandenpunt waar Laos en Birma aan Thailand grenzen.

Ditmaal kregen we een chauffeur vanuit het resort. Eenmaal daar aangekomen gingen we eerst per longtailboot een stuk varen over de gigantische Mekong-rivier (4909 km lang en grenst door China, Birma, Laos en Cambodja!) Jammergenoeg was het vandaag erg bewolkt en mistig. Eerst gevaren richting Birma waar we vanaf de rivier het gigantische casinocomplex zagen liggen. Daarna zijn we aan land gegaan in Laos, waar we eerst een soort visum moesten kopen. Natuurlijk alles gericht op de toerist met tientallen marktkraampjes vol met spullen, voornamelijk drank en sigaretten. Even 2 sloffen Marlboro ingeslagen voor het thuisfront.

Grote boeddha op een boot
Een slof kost omgerekend 3 euro 50, hahaha echt grappig! Daar heb je in Nederland nog geeneens een pakje voor. Ook zagen we veel flessen met sterke drank met cobra’s erin. Waarschijnlijk mag je dit niet invoeren in Nederland dus hebben we die maar laten staan. Hierna zijn we weer teruggevaren en een tempel (ben de naam vergeten) gereden gelegen op een heuvel. Vanaf hier een mooi uitzicht over de drie landen. Vanaf de boot over de Mekongrivier zagen we al een hele aparte tempel in de vorm van een schip met een gigantische Boeddha erop. Ook hier zijn we heen geweest. Hierna hebben we het opiummuseum bezocht. Was best interessant! Vroeger was deze streek ‘het wereldcentrum’ van de opium- en heroïnehandel, maar sinds 1959 werd de opiumteelt in Thailand verboden. Het schijnt dat er in Birma en Laos nog steeds veel verbouwd wordt maar op dit moment is Afghanistan de grootste producent ter wereld.
Aan land in Laos

Hierna hebben we aan onze chauffeur gevraagd of hij ons in Chiang Rai af wilde zetten ipv het hotel. Eigenlijk wilden we morgen Chiang Rai bezoeken, maar aangezien het vandaag erg bewolkt was, leek het ons beter om dit vandaag te doen.

Rond half 2 waren we er. Eerst een lekkere pizza gegeten en daarna zijn we de stad gaan verkennen. Maar omdat we geen kaart hadden (we dachten dat het wel zonder kon omdat Chiang Rai niet zo’n heel grote stad is) verdwaalden we al snel.. hihi gelukkig konden ons startpunt terugvinden en daar hebben we dan ook snel even een kaart gekocht. We hebben de lokale markt bezocht.

Ons bootje op de Mekongrivier
Het blijft echt verbazingwekkend hoeveel eten er is in Thailand! Gigantisch veel fruit en groente. Vlees, vis en ingewanden liggen gewoon open en bloot (ongekoeld!) op de marktkraampjes. Ook de thaise ‘fastfood’ kraapmjes zie je overal weer terugkomen met hun worstjes, vleesspiesjes etc. En op elk moment van de dag zie de Thai dit eten. Hoe blijven ze toch zo dun?

Hierna hebben we de Wat Phra Kaeo bezocht. Inderdaad dezelfde naam als de grote tempel bij het Grand Palace in Bangkok! In deze tempel was  vroeger de beroemde emerald Boeddha Boeddha gehuisvest die later (rond 1400) verplaatst werd naar Bangkok. Er staat nu een replica van groen glas. De tempel staat (net zoals alle andere tempels gelegen in een stad) in een omheining van muren en is mooi aangelegd met veel groen.

Laos
Het blijft verbazingwekkend hoe rustig het is zodra je deze muren binnenstapt. Je hoort geen auto’s, brommers, tuktuk’s en ander lawaai meer. Hierna hebben we een massagesalon opgezocht (we hadden toch best zere voetjes gekregen van al dat geloop) voor een heerlijke oliemassage. José had olie met lavendelgeur en ik met jasmijngeur die heerlijk rook. Massage was weer geweldig!

Ondertussen was het al avond geworden en hebben we de nightbazaar opgezocht. Hier (nog meer) leuke spulletjes gekocht (oww je blijft kopen!), nog meer kussenhoesjes, zilveren oorbellen, armbandjes, een cd met thaise muziek en een apenhorloge!

Gezellige markt! Er zijn weinig toeristen (of heel veel Chinese toeristen, ik zie nog steeds niet goed het verschil tussen een Thai en een Chinees).

Golden Triangle
Netzoals de nightmarket in Chiang Mai had je ook hier een groot plein met allerlei eettentjes eromheen waar je allerlei kleine Thaise gerechtjes kan kopen (soort tapas) en dan op het plein opeten. Hier hebben we voor het eerst (gefrituurde) larven, krekels en kakkerlakken gezien! Ulgggg! We hadden gelijk geen zin meer om hier te eten, hahaha. Een leuk (en veilig) restaurantje opgezocht waar we een mooi uitzicht hadden over de markt en het plein. Hier was trouwens ook een podium waar Thaise muziek werd gespeeld en Thaise danseressen optraden. Erg leuk. Hierna een tuk tuk genomen terug naar ons resort en weer in ons heerlijke bad gedobberd voordat we gingen slapen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Varen met de longtail
Varen met de longtail
Grote boeddha op een boot
Grote boeddha op een boot
Aan land in Laos
Aan land in Laos
Ons bootje op de Mekongrivier
Ons bootje op de Mekongrivier
Laos
Laos
Golden Triangle
Golden Triangle
Uitzicht over Birma (links) en Lao…
Uitzicht over Birma (links) en La…
Tempel bij de Golden Triangle
Tempel bij de Golden Triangle
Eventjes uitrusten bij een tempel
Eventjes uitrusten bij een tempel
Hier staan we!!
Hier staan we!!
Grote olifant
Grote olifant
Big golden Buddha
Big golden Buddha
Het opium museum
Het opium museum
Tempel in Chiang Rai
Tempel in Chiang Rai
Overal in Thailand zie je monniken
Overal in Thailand zie je monniken
De Wat Phra Kaeo met nep-emerald b…
De Wat Phra Kaeo met nep-emerald …
Wat Phra Kaeo
Wat Phra Kaeo
Lokale markt
Lokale markt
ziet er lekker uit! (maar niet heu…
ziet er lekker uit! (maar niet he…
Eten, eten, eten en nog eens eten!
Eten, eten, eten en nog eens eten!
Nightbazaar Chiang Rai
Nightbazaar Chiang Rai
Thaise muziek en danseressen
Thaise muziek en danseressen
Chiang Rai
photo by: Pearl510