Bangkok here we are...

Bangkok Travel Blog

 › entry 2 of 19 › view all entries
Uitzicht vanuit onze hotelkamer over de skyline van Bangkok

Dag 2, donderdag 7 februari

 

Om ongeveer half 8 ’s ochtends Thaise tijd (Nederlandse tijd 1 uur ’s nachts) geland op Suvarnabhumi, Bangkok Airport. Hypermodern mooi vliegveld. Door de paspoortcontrole en al snel de koffers. Hierna de eerste thaise Baths gepind en gezocht naar onze chauffeur. Tientallen mensen met bordjes stonden klaar, maar helaas geen een met onze naam erop. Al snel schoten vriendelijke Thai ons te hulp en werd er druk gebeld met Fox. Binnen 10 min. kwam er dan iemand die wel 1000 keer zijn excuses aanbood omdat hij te laat was.  We kregen onze vouchers overhandigd en na even kort op onze chauffeur moeten wachten werden we dan om half 9 naar ons hotel gebracht.

De Baiyoke Tower!
Onze chauffer ‘Mos’ heette ons welkom en vertelde dat hij de komende 5 dagen onze chauffeur zou zijn. Mos spreekt gebrekkig Engels maar doet erg zijn best. Met handen en voeten probeert hij ons iets over zijn land te vertellen.

Na ongeveer 3 kwartier rijden zijn we aangekomen bij een hotel; maar helaas.. dit is niet ons hotel! Ik zie dat het hotel ‘Grand China Princess’ heet en het ligt middenin Chinatown. Weer 1000 keer excuus. Op het vliegveld stond nog een stel wat via Fox weggebracht werd en waarschijnlijk staan die nu bij ons hotel, hahaha. Miscommunicatie, dat kan gebeuren!

Onderweg naar ons hotel geniet ik van het uitzicht! Wat een stad zeg! Inderdaad heel veel wolkenkrabbers en véél verkeer (overal wegen, onder, boven en naast je)! Toch had ik me Bangkok veel moderner voorgesteld, een beetje zoals New York, maar dit zag er toch veel meer Aziatisch uit.

Onze kamer.
In Chinatown bijvoorbeeld vind je bijna geen wolkenkrabbers.

Om half 10 dan eindelijk in het goede hotel aangekomen ‘Bangkok Palace’. Ons hotel ligt vlakbij de moderne shoppingmals (MBK) en de Baiyoke Tower. Van buitenaf ziet het hotel er niet uit, een lelijk gebouw wat tussen de snelwegen ligt, maar van binnen is het echt mooi met een lobby met gigantische kristallen kroonluchters enzo. Helaas mogen we pas om 14.00 uur inchecken! Dat viel wel even tegen, want we verlangden bestwel naar een douche (het is even wennen hoor die 30 graden, haha). Maargoed, eventjes in de lobby gezeten en de reispapieren voor de komende 18 dagen gecontroleerd en hierna de buurt een beetje verkend. Even een internetcafé ingedoken om het thuisfront een mail te sturen dat we veilig zijn aangekomen. Gebeld met Fox om 2 excursies te boeken. Meteen ontdekt hoe vriendelijk de Thai zijn (we vroegen iemand naar een telefooncel en we mochten met zijn mobiel bellen). Beetje gewinkeld (dit is hier leukkk!) en gegeten. Eerst nog maar even veilig bij de Mc Donalds, haha. Op een geven moment waren we het geslenter zat en zijn we een massage salon (waar je er heeeel veel van hebt) ingedoken voor een overheerlijke voetmassage! Echt ontzettend genoten! Bijna in slaap gevallen. Dit gaan we zeker vaker doen. Het kost ook trouwens echt niets, 1 uur voor nog geen 3 euro!

Om 2 uur dan eindelijk de sleutel gekregen… Yoehoee we zitten helemaal bovenin op de 14e verdieping en hebben een geweldig uitzicht over de skyline van Bangkok!

Snel het zwembad opgezocht… en wat denk je… liggen we er nog geen 5 minuten in, begint het keihard te regenen! Haha, hebben we hiervoor zolang in het vliegtuig moeten zitten? Toch nog even gezwommen totdat we eruit moesten van het personeel (omdat het regent??). Daarna even lekker 2 uurtjes geslapen (we waren toch wel erg moe) en om half 7 gaan eten. We hadden een welkomst diner in ons hotel. Supergroot buffet met van alles en nog wat (ook veel sushi). Echt leuk om al die onbekende dingen uit te proberen! Die exotische vruchten en de Thaise soepjes smaken geweldig!!

Hierna vroeg gaan slapen, want morgen moeten we er vroeg weer uit!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Uitzicht vanuit onze hotelkamer ov…
Uitzicht vanuit onze hotelkamer o…
De Baiyoke Tower!
De Baiyoke Tower!
Onze kamer.
Onze kamer.
Bangkok
photo by: Deats