Singapore 2008

Singapore Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
Trudy in voetmassagestoel.
06:00 opstaan en de laatste spullen inpakken. Om 07:00 vertrekken we met de auto naar Schiphol. We zijn om 08:45 uur bij de incheckbalie en leggen meteen onze plaatsen vast. We polen daarna samen met mijn ouders naar de arrivals hal, want ome Henk komt nu terug uit Thailand. Wij moeten echter al naar de gate voor hij zijn koffers heeft, dus lopen we hem net mis. Als we zitten te wachten om aan board te gaan, bel ik nog even naar mijn ouders en krijg ome Henk dan ook nog even aan de lijn. Onze vlucht met Singapore Airlines vlucht SQ 323 verloopt voorspoedig, met goed eten, genoeg film om uit te kunnen kiezen, computerspelletjes en zelfs een cursus Spaans. Slapen lukt me nauwelijks, mede doordat onze hele groep al bij elkaar zit en er aardig gekletst word.
Bloemen en planten op het vliegveld.
Trudy probeerd wel even te slapen en ruilt dan van plaats met Riet omdat haar afstandbediening stuk is en anders 12 uur lang niets kan kijken. We landen om 06:15 uur lokale tijd in Singapore (Singapore betekent stad van de leeuw). In eerste instantie wilde er niemand de stad in gaan, maar nadat men hoorde dat Trudy en ik dat wel van plan waren, gaan er steeds meer mensen mee (Trudy regeld nog wat extra immigratiekaarten) en uiteindelijk blijven maar 4 op changi Airport achter (Ben en Riet zoeken niets uit te zoeken en Judith en Ton willen gewoon rusten. We lopen naar de service balie om e.e.a. te regelen en het blijkt dan nog gratis te zijn ook. De bus vertrekt pas om 09:00 uur, dus hebben we nog tijd om wat rond te kijken op het erg nette vliegveld met zijn bloemen en waterpartijen en geniet van een (ook al gratis) geautomatiseerde voetmassage.
Het standbeeld van Sir Thomas Stamford Raffles, oprichter van de handelspost die later Singapore werd.
Het apparaat is niet gemaakt op mijn maat 46 en na een paar minuten ben ik blij dat ik mijn voeten kan bevrijden. Trudy vind het wel lekker. We komen Ben en Riet tegen en na een praatje willen ze nu als nog mee de stad in, maar het blijkt al vol te zijn. Om 08:30 moeten we verzamelen bij de service desk, want we moeten nog door de doune voor we met de City Tour mee kunnen. De dus die we hebben is niet ideaal, want de ramen zijn smerig en door de bouwstijl van de bus bied ze weinig uitzicht. We maken de raam waaraan we zitten schoon, zodat we toch nog wat foto's kunnen maken onderweg. De snelweg waarover we rijden is omzoomd met palmbomen, die op hun buurt weer begroeid zijn met varens. We rijden de stad in en zien aan de kust een gigantisch reuzenras in aanbouw dat nog groter moet worden dan The London Eye en vanwaaruit je bij helder weer eilanden van de Indoneschische archipel moet kunnen zien liggen.
De Meerleeuw, het symbool van Singapore.
In de eerste 3 maanden na de opening zijn alle ritten volgeboekt, dus er is genoeg animo. Ook komen we langs het nieuwe concertgebouw, dat door zijn uiterlijk sterk aan een durian doet denken. Net na 09:30 gaan we aan boord van een bootje dat ons langs een paar gebouwen voert (een bandje verteld ons wat er te zien is waar het is moetlijk te verstaan) en uiteindelijk langs de meerleeuw, het symbool van de stad. Hierna gaan we weer met de bus terug, alleen jammer dat Doloris op de plek gaat zitten waar wij zaten. Normaal gesproken maakt het niet uit, maar nu kunnen we weer een ander raam gaan schoonmaken om nog wat foto's te kunnen maken. Het is net 10:30 geweest als we weer op het vliegveld aankomen en weer afscheid nemen van de gids die geen seconde stil houd omdat ze zoveel over de stad weet.
Lekker eten bij het Hard Rock Café.
We gaan even eten bij het Hard Rock Café in Terminal 3. Het duurt even voor we het gevonden hebben. We lopen er 3 keer voorbij voordat we het regens achterin een hoek zien zitten. Het eten maakt de zoektocht meer dan de moeite waard. De Chilli Crab Dip (een specialiteit van Singapore) is echt heerlijk en ook de Ceaser Salad en de Aardbeien Milkshake zijn geweldig. Als we uitgegeten zijn nemen we de Skytrain terug naar Terminal 2 Changi Heeft een immense overcapaciteit (er zijn 4,4 miljoen passagiers, maar ze kunnen er ruim 70 miljoen handelen), waardoor het altijd erg rustig lijkt hier. Ons vliegtuig heeft 1,5 uur vertraging door een technische storing. Na het invullen van het Birmese Immigratieformulier, waarop we zowat alle gegevens die met reizen te maken hebben moeten noteren, doet Trudy een dutje op de grond van Terminal 2, totdat we vertrekken naar Burma.
Petra2111 says:
Singapore staat ook op mijn lijstje, hoop er een paar dagen door te brengen op weg naar Nieuw Zeeland. Lijkt me een geweldige stad!!
Posted on: Mar 28, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Trudy in voetmassagestoel.
Trudy in voetmassagestoel.
Bloemen en planten op het vliegvel…
Bloemen en planten op het vliegve…
Het standbeeld van Sir Thomas Stam…
Het standbeeld van Sir Thomas Sta…
De Meerleeuw, het symbool van Sing…
De Meerleeuw, het symbool van Sin…
Lekker eten bij het Hard Rock Caf…
Lekker eten bij het Hard Rock Caf…
De Esplanade, het concertgebouw.
De Esplanade, het concertgebouw.
De Meerleeuw, het symbool van Sing…
De Meerleeuw, het symbool van Sin…
Skytrain.
Skytrain.
Highway van uit de Skytrain.
Highway van uit de Skytrain.
Het nieuwe grote reuzerad.
Het nieuwe grote reuzerad.
Sponsored Links