Next

Georgetown Travel Blog

 › entry 5 of 6 › view all entries
Pulau Perhentian Kecil - Breakfast with a view

Met de nachtbus vanuit Melaka naar Kota Bharu...daar was ik gebleven tijdens mijn laatste verhaal! We vertrokken om 9 uur met een luxe bus, maar helaas is slapen in de bus niet mijn sterkste kant, vroeg gaan slapen sowieso niet. Toen we om een uurtje of  3 eindelijk sliepen, werden we anderhalf uur later wreed uit dromenland gehaald en de donkere straat op gestuurd! Verdwaasd zaten we op de stoep wakker te worden, ondertussen werden we bestookt met allerlei goedbedoelde adviezen van een taxichauffeur die wel iets aan ons wilde verdienen. Door de slapeloze nacht waren we in een toestand waardoor we niemand vertrouwden, maar toen er 2 jongens aankwamen die een taxi met ons wilden delen, besloten toch maar met de chauffeur in zee (en naar zee) te gaan, doel was de Perhentian Islands.

Nieuwe sieraden
De jongens verdwenen weer, wij gingen in de "taxi", vervolgens stopte de chauffeur bij een bank waar we moesten pinnen, want op de eilanden was geen pin. Ja ja, dachten wij, dit vertrouwen we niet, niet pinnen dus. Volgende stop was bij die twee gozers, die van alles in begonnen te laden. Drugs dacht ik, maar het bleek bier te zijn. Uiteindelijk verdween 1 van de 2 in een andere auto, en ging de ander met ons mee. Vreemd... Vervolgens een uur in de taxi, over allerlei donkere weggetjes, met een continu rood brandend lichtje op het dashboard "BRAKE"... Best veel indrukken zo in de late nacht, en we hebben gedurende dat uur heel wat rampscenario's verzonnen! Uiteindelijk werden we gedropt in een donker steegje wat de haven bleek te zijn. Save & well, ware het niet dat er idd niet gepint kon worden op de eilanden en we opnieuw in een taxi moesten naar een pinautomaat.
Satey...
Ons wantrouwen kostte 10 Ringrit...

De rest van mijn verslag zal ik wat bondiger doen! Twee dagen doorgebracht op de Perhentian Islands, 2 kleine eilanden aan de Oostkust van Maleisie. Klein, mooi en niet erg toeristisch. Nog gedoken, erg leuk om dat weer te doen, het is ook zeker de bedoeling het nog eens te herhalen tijdens deze vakantie.

Vervolgens ook Kota Bharu nog bij daglicht bekeken, een Islamitisch stadje waar vrijwel iedere vrouw met een hoofddoek loopt. Een nieuwe ervaring. We waren daar dan ook een ware attractie, vreemd eigenlijk, er komen toch wel meer toeristen? Ook nog honderd pennen achter gelaten voor een goed doel en daarmee een man ernstig overrompeld (waarschijnlijk heeft iedereen in Maleisie wel een pen en sturen ze deze door naar Afrika, maar ach...als wij maar denken dat we iets goed doen) .

Vandaag zijn we met de dagbus naar Pilau Penang gegaan, een groot eiland met ongeveer 1,3 miljoen inwoners, weer wat anders dan die 13 bewoners van de andere eilanden! Nu moet ik echt weer gaan genieten van het heerlijke eten hier, wat is vakantie vieren toch zwaar...!

Groetjes

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Pulau Perhentian Kecil - Breakfast…
Pulau Perhentian Kecil - Breakfas…
Nieuwe sieraden
Nieuwe sieraden
Satey...
Satey...
Georgetown
Georgetown
Georgetown
photo by: Caliber-A