Kuala Lumpur

Kuala Lumpur Travel Blog

 › entry 4 of 6 › view all entries

Hai!

Waar zal ik beginnen? Het is 1.30 's nachts en misschien is bij het begin beginnen een idee, ik ben alleen nogal slaperig en vraag me af waar het allemaal begonnen is! Een paar dagen geleden geland in Singapore. Prima vlucht gehad, een tussenlanding in Istanbul, maar het ging toch nog verrassend snel allemaal, redelijk veel geslapen geloof ik. Daarna naar ons hostel in Little India, de Indiase wijk van Singapore. Maar de naam maakt dat wel duidelijk lijkt me. Volgens mij was het ook meteen 1 van de leukste wijken van Singapore, de rest van wat we gezien hebben, leek wat kil en steriel. Wel bijzonder hoor, een stad met zoveel regels. Voor mij onmogelijk om te wonen, veel te verleidelijk om al die regels te breken, wat hoge boetes oplevert als ik de borden mag geloven.

Zwart rijden in de metro is me echter wel gelukt, en ik moet zeggen dat er ook opvallend weinig politie te zien was. Wie controleert dan die regels??

Daarna naar Melakka, in Maleisie. De grensovergang was een lachertje, aan de ene kant van het gebouw dropt de bus je, binnen krijg je wat stempels en aan de andere kant kom je de bus weer tegen. Aan de overzijde van de brug herhaalt dit verhaal zich, en heb je een visum. In Melakka hebben we 2 nachten geslapen in een mooi oud guesthouse, met dipping-pool in de hal waar het ook prima vertoeven was. Melakka was een leuk stadje om een paar dagen bij te komen, maar wordt al gauw saai.

Na twee dagen was het dan ook hoog tijd voor meer actie, daarom verder gereisd naar Kuala Lumpur. We verblijven in een hostel midden in Chinatown, wat garant staat voor genoeg drukte! Wanneer we de hoek om gaan (letterlijk, niet figuurlijk) dan staan we op de markt. 's Avonds is daar de nodige actie, alle marktkooplieden lopen met een walkietalkie en zodra er een melding binnen komt, dan verdwijnen alle illegale waren in grote zakken en achter gesloten deuren....politie op komst! Erg vermakelijk om vanaf een terrasje te bekijken. Vandaag hebben we onze slag geslagen op de markt. Het eten is hier trouwens ook erg lekker, ik probeer steeds niet teveel te eten, zodat ik altijd een beetje honger houd en er ruimte over blijft voor het volgende eetstalletje!

Morgenavond gaan we weer verder reizen, met een nachtbus. Doel is Khota Bharu, een stad aan de Oostkust van Maleisie.Het schijnt daar iets primitiever te zijn en mooie eilandjes op zwemafstand, dat moet helemaal goed komen!

Oh ja, het weer, want dat is toch een standaardvraag: Mooi, warm! Heel erg warm. In Kuala Lumpur plenst het aan het begin van de avond een uurtje, maar dat is niet lastig. Hier is het regenseizoen, maar aan de Oostzijde van Maleisie schijnt dat niet zo te zijn, dus ik denk dat we na morgen nog zullen verlangen naar een regenbui.

Later meer!

Groetjes Anna

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!