AsiaJapanTokyo

Sensoji Templen temppelialue Asakusassa, Uenon puisto, hautausmaa ja kaupat

Tokyo Travel Blog

 › entry 9 of 20 › view all entries
Kuva 8: Kaminarimon Gate Asakusassa

 

Nukuimme 12 tunnin yöunet, hyvät sellaiset. Sänky tosin oli aika kova. Sängyn kovuudessa tosin listan kärjessä on erään hotellihuoneen kivikova sänky Kiinassa Guangzhoussa. Heräsimme klo 9.00.

 

Söimme aamiaisen hotellin alakerrassa. Maksoi yhteensä noin 15€ molemmilta. Siihen kuului kahvi/tee, 2 isoa ja tosi paksua paahtoleipää, marmeladia, voita, salaattia (tikuilla syötynä), omeletti ja ketsuppia. Kyllä lähti nälkä!

 

Ja sitten alkoi tutkimusmatka Japaniin…

 

Lähdimme ensimmäisen kohti Asakusan kaupunginosan suurinta nähtävyyttä, jonne oli hotelliltamme matkaa muutama minuutti kävellen. Asakusassa on siis sellaista vanhan kaupungin tunnelmaa temppelialueineen.

 

Temppelialue alkoi Kaminarimon Gate portilla (Kuva 8.

Kuva 11: Minä Asakusan temppelialueen puutarhassa
), jonka jälkeen oli sellainen ostoskeskusalue eli pieniä kauppoja yhden pienen kävelykadun molemmin puolin (Videot 9 • 10). Kadun molemmin puolin oli koristeena muovisia oksia, joissa ruskalehtiä. Matkamme ajankohtahan on kirsikan kukan kukkimisajan (kevään) jälkeen toisiksi parhain matkustusajankohta, kun on upea ruska. Ostosalueesta tuli mieleen Kiinan ostoskujat.

 

Seuraavana oli Hozomon Gate. Nämä portit muistutti Kiinan nähtävyyksiä.

 

Seuraavana Demboin Temple, jonka sisälle ei saanut mennä. Sen takana olisi ollut joku puisto, minne ei kuitenkaan menty. Tai en ole varma, sivuttiinko sitä puistoa myöhemmin. (Kuva 11.)

 

Näimme myös Five storied pagoda tornin. (Kuva 12.)

 

Päänähtävyys kujan perällä oli Sensoji Temple.

Kuva 12: Viisikerroksinen pagoda Asakusassa
(Kuva 13.) Ennen temppeliä huiskutin päälleni savua sellaisesta isosta ruukusta, jossa jotain hajustetta poltettiin. Näin teki monet muutkin. Ilmeisesti se karkotti pahoja henkiä. (Video 14.)

 

Kaduilla kulkiessa silmiin pisti myös lukuisat pornoelokuvateatterit ja niiden julkisesti esitettävät alastonkuvat. Liikenne täällä on tosi rauhallinen, paljon uusia autoja, ei kovaa melua, tööttäämistä. Teiden yläpuolella on hirmuiset määrät johtoja. Taisi olla Kiinassakin.

 

Temppeleitä on joka puolella ja monenlaisia. Temppelit oli samantapaisia kuin Kiinassakin. Sensojin edessä oli myös samanlainen iso sammutusastia tulipalon varalle kuten Kiinassa. Paikoin rakennusten edustalla on myös leijonapatsaat kuten myöskin Kiinassa. Patsaan kokohan symboloi asukkaiden vaurautta ja asemaa.

 

Ruskaa täällä ei sitten olekaan. Syksy taitaa olla myöhässä, kuten talven tulo Suomessa.

 

Mc Donald’s ravintoloita täällä on paljon ja joka kulmalla.

Kuva 13: Sensoji temppeli Asakusassa
Kiinassahan en nähnyt yhtään.

 

Näimme palotikasauton; kuulemma saksalaista mallia, mitä ollaan Suomeenkin tilaamassa.

 

Joka nurkalla on myös juoma-automaatti. Sellaisesta ostimme juomaa. Niissä myydään myös olutta. Tavallisissa kaupoissa myydään myös viiniä ja viinaakin.

 

Lähdimme kävellen Uenon kaupunginosaa kohti. Liikenne täällä on vasemmanpuoleista. (Kuva 15.) Monissa tien risteyksissä on poliisien boxi, jonka tarkoituksena on myös neuvoa ihmisille oikea tie määränpäähän.

 

Myyjät eivät täällä tyrkytä lainkaan myytäviä tuotteitaan, mikä on ihanaa. Kiinassa se oli ahdistavaa ja raivostuttavaa, kun tulivat niin lähelle ja kävivät ihan käsiksi.

 

Maassa ei ole tupakan tumppeja eikä purkkaa, vaikka purkan syönti ei olekaan lailla kielletty kuten Singaporessa.

Kuva 15: Ueno station

 

Pyhäkköjä myyviä kauppoja on joka kadun kulmassa.

 

Täällä on tosi hyvä keli.

 

Työntekijöitä on kaupoissa aivan joutavissa hommissa, maleskelevat vaan.

 

Näimme yhden spurgun. Niitä ei paljon tunnu olevan eikä kerjäläisiä ole yhtään. Japanilaiset eivät tunnu paheksuvan kodittomia eivätkä katso heitä pahasti. Ulkonäöltään ja siisteydeltään he eivät kauheasti eroa kodillisistakaan.

 

Itseenkin tarttuu tuo japanilainen kumartelutapa. Jos ei oikein ymmärrä, mitä toinen puhuu, niin kumartaminen tuntuu oikein hyvältä ratkaisulta pienen kiitos sanan lisäksi jne.

Kuva 16: Puistoalue Uenossa

 

Liikenteessä kun valot vaihtuu ja kävelijä saa ylittää kadun, kuuluu hassu PIU •ääni. Siihen tulee aina kiinnitettyä huomiota, kun se on niin hassu. Suomessahan tuo vastaava ääni taitaa olla jotakuinkin: Piip, piip, piip, piip…

 

Yhden kerjäläisen näimme tosin. Hän oli pukeutunut perinteiseen japanilaiseen asuun.

 

Hengityssuojia näkee ihmisillä jonkin verran.

 

Roskiksia täällä on ulkoilualueilla yms. todella vähän.

 

Huoneistokeskuksen ikkunassa oli joko myytävänä tai vuokrattavana 16.

Kuva 18: Jonkun ihmisen talon portti ja pihaa
5 neliön huone sekä 70 neliön kokoinen yksi huone.

 

Limppari maksaa 100 jeniä.

 

Monissa kaupoissa on itsestään sähköisesti avautuvia tai napista avautuvia ovia.

 

Myös täällä on riksoja, mutta nämä juoksevat ja vetävät riksaa toisin kuin Kiinassa, missä he polkevat pyörällä ja vetävät riksaa sillä. Riksakuskeilla on hassut asut.

 

Ihmisillä on erikoisia vaatteita, nuorilla aikuisilla ja teineillä siis.  Monilla, myös miehillä, housun toinen lahje on eri kangasta ja eri värinen kuin toinen lahje. Yhdellä tytöllä oli vyö ja vyön soljet polvien kohdalla. Kävely näytti hieman hankalalta, vaikka vyö ei ollutkaan kiinni. Hänellä oli myös muovinen reppu täynnä pitkiä muovipiikkejä. Hmm… Myös miehillä on täällä outoja vaatteita, esim.

Kuva 66: Korkeat kerrostalot Benten-do temppelin takana
farkuissa kangasneliö pörröisestä tiikerikuosista. Aikuiset naiset täällä on taas tosi hienosti pukeutuneita. Lähes jokaisella on hienot korkokengät tai sitten saappaat. Vain muutamat ei korolliset kengät tai tennarit on naisilla nähty. Myös todella monilla miehistä on täällä puvut. Raskaan työn tekijöillä (esim. rakennusmiehet) näkyy olevan työhousuna sellaiset todella leveät lökähousut, kankaiset. Oikein miellyttävän näköiset.

 

Sitten menimme Uenon puistoon. (Kuva 16.) Matkalla ostettiin pari pulloa jotain yrttiteelitkua, mutta ne meni samantien roskiin. Maistuivat todella pahalta!

Kulkukissoja täällä on jonkin verran, mutta aika vähän kuitenkin.

 

Uenossa oli umpeen kasvanut lampi. Siis koko lampi oli täynnä isolehtisiä kasveja. Lammen nimi oli Shinobazu-ike. (Kuva 17.) Kävellessä näimme myös japanilaisten taloja ja pihoja. (Kuva 18.) Mielenkiintoista.

 

Kävimme Uenon puiston Benten-do temppeliä katsomassa (Kuva 66 • 67.

Kuva 67: Tarkempi kuva edellisestä
), joka oli järven keskellä. Siinä lähellä oli myös Kanei-ji pagoda.

 

Joidenkin temppeleiden edustalla on satoja toiveita ripustettu naruilla roikkumaan. Toiveet on kirjoitettu ihan vain paperin palaan, josta tehdään solmu narun ympärille.

 

Uenon puistossa on sorsia ja lenkkeilijöitä juoksee jonkin verran.

 

Suijodobutsa-ike lammella on joutsenen muotoisia isoja polkuveneitä sekä soutuveneitä.

 

Kävimme myös Toshugo Shrine pyhäkössä, jonne oli sisäänpääsymaksu 200 jeniä / hlö. (Kuvat ja videot 19 • 26.) Osa nähtävyyksistä ja temppeleistä maksaa 100 jeniä tai ei ollenkaan. Siellä oli natsimerkki hieman eri päin, mikä on siis niin päin piirrettynä buddhalaisuuteen liittyvä merkki. Se oli myös Suomen ilmavoimien tunnusmerkki toisen maailmansodan aikaan.

Kuva 19: Toshugo Shrinen piha-alueelle mentävän polun vieressä Timo ja minä
Siinä käytettynä se ei tosin liittynyt buddhalaisuuteen…

 

Rukoukset puukorteilla oli Toshugo Shrinen edustalla. (Kuva 27.) Pyhäkössä soi hyvin vanha buddhalainen musiikki.

 

Uenon puistossa söimme minisalamipizzat. Timo joi olutta, minä vettä. Paikan nimi oli Savoia Pizza Caffee. (Kuva 28.)

 

Seuraavaksi kävimme Tokugawa Shogun hautausmaalla (Kuvat 30 • 33.), mutta emme kyllä nähneet mitään, mikä olisi erityisemmin viitannut shoguniin. Arvelimme, että shogunien haudat täytyivät olla korkeiden muurien takana, minne ei päässyt. Shogunhan tarkoittaa keisarista seuraavaksi korkeinta johtajaa.

 

Näimme myös lapsia leikkimässä päiväkodin pihassa. Päiväkodin yhteydessä oli koulu ja siellä oli pienilläkin uniformut. (Kuva 34.)

 

Näimme myös Kaneiji temppelin.

Kuva 21: Kasvillisuutta pyhäkön pihalla
(Kuva 35.)

 

Lisäksi näimme järkyttävän ison rakennuksen, minkä kyljessä oli kyltti: Lasten kirjasto.

 

Länsimaalaisia olemme täällä olo aikana nähnyt jonkin verran.

 

Uenon puiston alueella oli myös iso suihkulähde. (Kuva 65.)

 

Puskissa on jonkin verran kodittomien kyhäämiä telttoja.

 

Puistossa on myös baseball •kenttä. Ovathan japanilaiset tosi innokkaita amerikkalaisen pesäpallon harrastajia.

 

Vaikka saasteet ovatkin Tokiossa ongelma, oli minun mielestä Shanghai huomattavasti saasteisempi.

Kuva 22: Toshugo Shrine
Kaupungin taivaanranta ei ole läheskään niin usvainen, vaikka välillä saasteet näkyvätkin selvästi. Naamaa ei kuitenkaan kirvele eikä iho mene kasvoista mustaksi kuten Shanghaissa ja Lontoossa, joissa illalla kasvoja puhdistaessa vanu meni aivan mustaksi. Shanghaissa ei tosin tainnut kirvellä kasvoja, kuten Lontoossa.

 

Puiston jälkeen kävelimme Uenossa Ameyoko Arcadella (Kuva 36.), missä oli paljon pikku kauppoja, jotka olivat todella ahtaita ja kapeita, mutta syviä. Kaupan perälle kävellessä huomasi, että kaupan tiloja vaan jatkuu jatkumistaan ja lopulta päätyy rakennuksen sisällä ostoskeskuksen keskiväylälle. Kauppaan tutustumisen aloitimme siis kujalta.

 

Tokio on samalla tavalla ristiriitainen kuin Shanghai: temppeleitä on pilvenpiirtäjien vieressä ja metro kulkee temppelin vastapäätä.

 

Kävimme syömässä kiinalaisessa ravintolassa. Kun on kova nälkä, niin ei siinä jaksa mitään varta vasten japanilaista ravintolaa ruveta etsimään. Pyysimme molemmat kanaa. Saimme jotain kanapaloja, muhkuraisia mönttejä, jotka muljusivat suussa (olikohan edes kypsää?!) sekä parsaa ja riisiä.

Kuva 25: Toshugo Shrinen piha-aluetta
Tikuilla syönti ei edelleenkään oikein kunnolla onnistu.

 

Tuota ruokailua aiemmin vaeltelimme siellä kauppakujilla sikin sokin. Kohtasimme myös puhuvan vessanpöntön, jossa oli lämmitetty istuin. Aiemmin päivällä Timo näki tilanteen, missä joku mies joi vessanpöntön korkealle nousevasta suihkusta vettä. Kyllähän hanavesi on täälläkin juotavaa, mutta eiköhän kyseinen mies mennyt kuitenkin liiallisuuksiin?! Me ei tosin juoda täällä hanasta, ainakaan muuta kuin ehkä olutta.

 

Syönnin jälkeen kävelimme kotiin. Olimme aivan poikki. Kello oli vähän vaille 18.00.

 

Kun täällä katselee kauppoja, voi tehdä johtopäätöksen, että japanilaiset rakastavat golfia. Golfkauppoja on aivan valtavat määrät.

Arcadella oli muuten todella paljon miesten vaateliikkeitä, eikä niinkään naisten.

 

Japanilaiset ovat osittain pienikokoisia ja laihoja, mutta myös pitkiä on jonkin verran.

Kuva 27: Rukoukset puulaatoilla pyhäkön edustalla
Kiinalaiset ovat pienikokoisempia. Yhden lihavan japanilaisen näimme. Hän olikin todella lihava. Lasten jalat ovat kuin tikut suomalaisiin lapsiin verrattuna.

 

Hotellissa olisi ollut hierontaa, mutta todella kallista. Olikohan yhtä kallista ellei kalliimpaa kuin Suomessa.

 

Timo osti tänään t-paidan ja ohuen pipon jenkkifutiskypärän alle.

 

Nenän niistäminen täällä on erityisen vaikeaa. Japanilaiset pitävät julkista nenänniistoa kuvottavana.

 

Löysimme juoma-automaatista myös siideriä, kappas kummaa. Se oli nimeltään Mitsuya cider, mutta maistui täysin limpparilta. Mitä lie sitten ollut.

 

Hotellilla nukuimme hetken ja lähdimme vielä Asakusaan kävelemään.

Kuva 28: Savoia Pizza Caffee ja Timo Uenon puistossa
Kävimme sillalla katsomassa Sumida gava jokea. (Kuva 37.)

 

Tänäänkin on varmaan kävelty ainakin 20 km.

 

Loput tänä päivänä otetut kuvat eivät mahtuneet tekstin sekaan, joten näet ne tekstin alla.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Kuva 8: Kaminarimon Gate Asakusassa
Kuva 8: Kaminarimon Gate Asakusassa
Kuva 11: Minä Asakusan temppelial…
Kuva 11: Minä Asakusan temppelia…
Kuva 12: Viisikerroksinen pagoda A…
Kuva 12: Viisikerroksinen pagoda …
Kuva 13: Sensoji temppeli Asakusas…
Kuva 13: Sensoji temppeli Asakusa…
Kuva 15: Ueno station
Kuva 15: Ueno station
Kuva 16: Puistoalue Uenossa
Kuva 16: Puistoalue Uenossa
Kuva 18: Jonkun ihmisen talon port…
Kuva 18: Jonkun ihmisen talon por…
Kuva 66: Korkeat kerrostalot Bente…
Kuva 66: Korkeat kerrostalot Bent…
Kuva 67: Tarkempi kuva edellisestä
Kuva 67: Tarkempi kuva edellisestä
Kuva 19: Toshugo Shrinen piha-alue…
Kuva 19: Toshugo Shrinen piha-alu…
Kuva 21: Kasvillisuutta pyhäkön …
Kuva 21: Kasvillisuutta pyhäkön…
Kuva 22: Toshugo Shrine
Kuva 22: Toshugo Shrine
Kuva 25: Toshugo Shrinen piha-alue…
Kuva 25: Toshugo Shrinen piha-alu…
Kuva 27: Rukoukset puulaatoilla py…
Kuva 27: Rukoukset puulaatoilla p…
Kuva 28: Savoia Pizza Caffee ja Ti…
Kuva 28: Savoia Pizza Caffee ja T…
Kuva 29: Omakotitalo Uenossa
Kuva 29: Omakotitalo Uenossa
Kuva 30: Tokugawa Shogun hautausmaa
Kuva 30: Tokugawa Shogun hautausmaa
Kuva 31: Hautapaikka rukouskeppein…
Kuva 31: Hautapaikka rukouskeppei…
Kuva 32: Rikkaan ihmisen hauta omi…
Kuva 32: Rikkaan ihmisen hauta om…
Kuva 34: Päiväkoti
Kuva 34: Päiväkoti
Kuva 35: Kaneiji Temple
Kuva 35: Kaneiji Temple
Kuva 65: Great Fountane
Kuva 65: Great Fountane
Kuva 36: Ameyoko Arcade, Ueno
Kuva 36: Ameyoko Arcade, Ueno
Kuva 37: Sumida gava joki Asakusas…
Kuva 37: Sumida gava joki Asakusa…
Tokyo
photo by: maka77