AsiaJapanTokyo

Asakusan kauppakujat, Imperial Palace, Hide and Seek alleys, Roppongi + Tokyo Tower

Tokyo Travel Blog

 › entry 14 of 20 › view all entries

 

Viikonloppuisin hotellin aamiainen on buffet: 3 erilaista sämpylää, omeletti (ruskea sisus), 3 erilaista salaattia, kurkkua ja juomat. Kivaa vaihtelua, mutta ei ole niin hyvää kuin mitä ollaan aiemmin syöty. Maksaa noin 8 € ja lippu maksetaan tällä kertaa respaan.

 

Kävelimme uudelleen Asakusan kauppakujat. Menimme peliluolaan. Timo yritti pudottaa isoilla ”saksilla” pehmolelun ”kuoppaan”. Ei onnistunut. Peliluolan melu on korvia huumaava. Se on niin luja, että sitä on vaikea kestää. Monet pelaavat peliä, jonka pelimerkkeinä on sankollinen marmorikuulia tai jotain ja niitä he syytävät koneeseen. Värejä on myös joka puolella ja valot  vilkkuu. Huh!

 

Ostimme ruokatikkuja, puisia kuppeja, savikannuja, laukun minulle ja Timolle paidan, jossa on sellainen japanilainen suora kaulus. Osa tuli tuliaisiksi.

 

Otimme hotellilla torkut ja lähdimme sen jälkeen metrolla Imperial Palacelle. Näimme Nijubashi sillan ja Sahasnitamo portin. Näimme kyllä kaksi siltaa, joten en ole varma kumpi niistä on Nijubashi. Vartioinnin takana näimme kaukana rakennuksen. Epäilen, että se oli joko Imperial Agency tai keisarin palatsi. Luultavasti kuitenkin tuo ensimmäinen. Vartioita oli aika paljon joka kulmalla.

 

Kävelimme myös Outer gardenissa. Joka paikka oli täynnä jykeviä, paksuja portteja.

 

Menimme metrolla etsimään, josko löytäisimme matkaoppaassa mainitut Hide and Seek alleyt, mutta taisi olla matkaoppaan kirjoittajien pilaa se, kun ei sellaista paikkaa löytynyt ja vaarana oli melkeinpä eksyä siinä etsiessä. Kartasta näytti, että paikka oli puisto. Toivoin, että siellä olisi ollut joku pensaslabyrintti, millaisen haluaisin kovasti nähdä.

 

Söimme Spiga –ravintolassa outoa, mutta hyvää pitsaa. Japanilaiset varmasti järkyttyisivät suomalaisten pitsojen koosta.

 

Kuumat tai kylmät märät pyyhkeet annetaan aina ennen ruokailua suurimmissa osissa paikoista. Fiksu tapa. Timo joi ginger alea ja minä jotain cocktailia.

 

Tapana on myös, että kun asiakas tulee ravintolaan (varsinkin sushi-ravintolaan), huutaa koko henkilökunta tervetuloa, mutta silti meille ei ole aina huudettu, vaikka paikallisille huutaisivatkin. Ruokapaikoissa on tosi nopea palvelu noin yleensä.

 

Alkaa olla aika kylmä ilma. Kaulaliina ja lämpimämpi takki olisi tullut tarpeeseen. Alkulomasta tosin tarkeni päivällä ihan hihattomallakin. Sataa vähän.

 

Ruoan jälkeen etsittiin vielä kujia. Ei löydetty. Sillä nimellä ei kai tarkoitettu muuta kuin niitä kujia ihan yleisesti. Löysimme kuitenkin pienen valoisan ”pääkadun”. Se oli kiva. Ostettiin sieltä whiskiä.

 

Aiemmin käveltiin ylikulkusillalla, mikä haarautui tosi moneen suuntaan. Jäimme tunnustelemaan, miten silta huojui ja vähän tärisikin.

 

Näimme kävellessämme myös palolaitoksen.

 

Sitten metrolla Roppongiin. Menimme Roppongi Hills –kompleksiin, mikä on järjettömän iso shopping mallien yhdistelmä. Siellä oli iso areena ja puutarha. Puutarhassa olivat samurait ennen muinoin kävelleet.

 

Näimme myös autotaidetta, kun autot oli maalattu mitä erikoisimmilla tavoilla. Hienoja.

 

Roppongissa yhden tien varrella kaikissa puissa oli sinivalkoiset jouluvalot. Täällä Roppongissa joulu näkyy vähän paremmin kuin muualla kaupungissa. Kadulta näkyy oranssina hohtava Tokyo Tower –Eiffelin jäljitelmä, mutta 13 metriä korkeampi kuin Eiffel. Ihmetyttää, miksi on pitänyt samanlainen tehdä ja miksi on haluttu vielä korkeudessa pistää paremmaksi. Tower näkyi jo aiemmin eri Imperial Palacen lähellä.

 

Kävelimme ostoskeskuksen sisällä sekä ulkopuolella katselemassa. Kaupoissa oli myynnissä Armania ym. kalliita merkkejä.

 

Lähdimme kävelemään tornia kohti. Siinä meni tovi. Se näytti pienemmältä kuin Eiffel, vaikka olikin korkeampi. Emme halunneet sisälle.

 

Metrolla kotiin. Alkoi sataa kovasti.

 

Hotellilla kokeilimme vessan bidee –suihkuja illalla. Olipahan outo kokemus.

 

Yksityiskohtia ja Japanin havaintoja:

 

-         Paikallisilla taitaa olla tosi pitkiä työpäiviä. Hotellin ravintolan mieskin tekee töitä aamu yhdeksästä iltaan asti. Ollaan nähty hänet vissiin joka päivä. Ja aina iloisena.

-         Kadulla kun kulkee, näkee ajoittain rakennuksen ulkopuolella läpinäkyviä putkia, joissa pyörii siniset, punaiset ja valkoiset raidat. Nämä tarkoittavat parturia ja putket / pylväät ovat samanlaiset kuin USAssa.

-         Kiinalaiset vaikuttavat japanilaisiin nähden jotenkin typerämmiltä, kun muistelee, miten heitä tuli Kiinassa aina iso joukko kameran taakse kurkkimaan tai muuten vaan tuijottamaan.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tokyo
photo by: maka77