Via een grote omweg naar Mandalay.

Mandalay Travel Blog

 › entry 13 of 27 › view all entries
Monniken die s'morgens langs ons hotel komen als we op het punt van vertrekken staan.

 

We vertrekken om 07:00 uur naar Mandalay, een rit van 11 á 12 uur. We zij bij ons vertrek nog net een stoet monniken voor ons hotel voorbij komen. We moeten eerst het hele stuk terug naar Kalaw, wat de eerste 2 uur van de tocht in beslag neemt. Dan moeten we het slinger stuk door de bergen weer naar beneden naar de hoofdweg Yangon-Mandalay. Tijdens dit stuk gaat Trudy voorin zitten, want ze voelt dat ze langzaam misselijk wordt. Ben heeft na het uit vallen van Aart-Jan de taak van reisleider geaccepteerd en doet dit tot nog toe erg goed. Ondanks dat we hem er eigenlijk niet geschikt voor vinden, omdat hij bv in Singapore liep zien dat hij zelf niets uit zoekt te zoeken, maar je moet hem een kans geven.

Soms hoop je dat het gewoon goed gaat in het verkeer omdat je niet veel uitzicht hebt door het stof.
Ik probeer zo lang mogelijk van de omgeving te genieten, maar doezel toch of en toe in slaap. Van de ene komt ook niet erg, want na een paar uur zit ik al door mijn zitvlees heen. Behalve een keer een koffie stop gebeurt er niks spannends. Het is alleen al geweldig om te zien wat de Birmese allemaal vervoeren, Trys eieren meer dan 10 hoog opgestapeld, hotsend en knotsend over een weg waar de weg af en toe weg is. Waar wel asfalt ligt zit het vol gaten. We stoppen weer bij restaurant Golden Land, waar we ook op de heenweg gestopt zijn. Nu gebruiken we de lunch. Het is goed te eten, maar de tomatensoep smaakt nergens naar. Wim wordt flink voor de gek gehouden, want hij heeft een paar dagen geleden tijdens een lunch met de hele groep geen eten gekregen, ze waren hem gewoonweg vergeten. Nu is hij weer één van de laatste en tot hij zijn eten voor zijn neus heeft staan is hij de klos.
Op sommige stuken is de weg gewoon weg.

Net na 15:00 uur vraagt Mick aan Trudy of ze aan Ben wil vragen een toiletstop in te lassen, dus roept Trudy op haar plagerigste manier door de bus: “Ben, Mick wil plassen! Hilariteit alom, maar Mick krijgt haar plas kans en ik een kopje koffie. Het laatste uur van de rit, tegen het onder gaan van de zon is er toch nog van alles te zien. Aan de rechterkant liggen heuvels die bezaaid zijn met pagodes en een beeld met 4 boeddha’s naar de 4 windstreken. Mandalay lijkt qua lay-out op een Amerikaanse stad, allemaal rechte genummerde straten die doordat ze elkaar kruisen, blokken van bebouwingen vormen. Het Silver Star Hotel ligt op de hoek van 27th en 83th street, de meest logische route hier naar toe is geblokkeerd door een markt of zoiets en dus moeten we een blokje om rijden.

Uitzicht vanuit de bus, als we weer op een stuk beteren weg zitten.
Het hotel ziet er goed uit en de kamers zijn netjes. We gaan samen met Ton en Judith eten bij Mann Restaurant. Heel simpel, heel lekker, heel goedkoop. Voor een flinke portie springrolls, een portie zoetzure garnalen met rijdt en 2 Star Cola moeten we 4100 Kyat afrekenen, nog geen 3 euro. Ook Evert, Willem en Mick komen nog binnen wandelen. We verlaten het sober ingerichte restaurant en gaan schuin tegenover bij Nylon Icecream Bar nog een toetje eten (veilig ijs volgens onze reidgids). De tv in de zaak staat aan op een behoorlijk geluidsniveau en het voltallige personeel en waarschijnlijk wat mensen uit de buurt zitten met open mond te kijken naar een soort van soapserie. Als we iets willen bestellen stoten ze elkaar allemaal aan alsof ze willen zeggen:’deze keer is het jouw beurt om klanten te helpen, ik vind het veel te spannend”. We kiezen Durian en aardbeien ijs en nog een portie Egg Custard. Erg lekker allemaal. Totale kosten 1600 Kyat. Evert komt ook een ijsje eten en we ouwenhoeren er lekker op los. We gaan terug naar het hotel en maken ons klaar voor de nacht.

 

 

inkie1010 says:
Prachtige reis zeg! :D Mooi verslag!
Posted on: Jul 29, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Monniken die smorgens langs ons h…
Monniken die s'morgens langs ons …
Soms hoop je dat het gewoon goed g…
Soms hoop je dat het gewoon goed …
Op sommige stuken is de weg gewoon…
Op sommige stuken is de weg gewoo…
Uitzicht vanuit de bus, als we wee…
Uitzicht vanuit de bus, als we we…
Mandalay
photo by: Mezmerized