Reizen door de groene ayeyarwady deltha.

Pathein Travel Blog

 › entry 23 of 27 › view all entries
Landschap in de ayeyarwady deltha.

We vertrekken vandaag naar Pathein waar we overnachten om morgen het laatste stukje naar Chaungta af te leggen. We zitten in het droge seizoen, dus is de geplande reistijd van 9 uur. In de regentijd is de route die we vandaag rijden onbegaanbaar en duurt de tocht 12 uur, omdat er dan flink omgereden moet worden richting Yangon en weer terug naar het westen. Voor een groot gedeelte rijden we door een groene vruchtbare streek waar de mensen veel op het land aan het werk zijn. Een behoorlijk stuk van de route is zand/gravelweg, maar de baan is zo goed niet geasfalteerd dat hij een stuk beter berijdbaar is dan menig wel geasfalteerde weg in Birma.

Landschap in de ayeyarwady deltha.
Op dit stuk weg, waar de vaart er goed in zit, moet een hond zijn onvoorzichtige oversteek van de straat met de dood bekopen. We maken alleen een paar toiletstops en een lunchpauze in een piepklein plaatsje in the middle of nowhere, waar het al een uitdaging is om je eten te bestellen, want er is geen menukaart en Engels is ook amper voor handen. Onze bijrijder springt op de bres en speelt tolk en helpt in de bediening. We zijn 1 uur eerder in Pathein dan voorzien. Aart-Jan had ons al gewaarschuwd voor het minder goede hotel. Het Taan Taan Ta Hotel is inderdaad niet alles, de eerste verdieping lijkt op een cellenblok met erg kleine kamers, de tweede verdieping oogt vriendelijker en heeft iets grotere kamers. Hier past net een 2 persoons bed (waar maar aan 1 kant ruimte is om er langs te lopen +/- 35 cm) een persoons bed op.
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Er is dan zelfs nog ruimte voor de deur om naar binnen open te draaien. De toilet en doucheruimte is iets groter dan de wc bij ons thuis. We lopen het dorp in om wat te gaan drinken en de hitte te ontvluchten, en komen per ongeluk uit bij 1 restaurantje die Aart-Jan ons aanbevolen heeft. De Cola smaakt goed, maar we gaan hier niet eten, daarvoor zitten er te veel vliegen. Als we weer verder op zoek gaan naar de clocktower lopen we de twee Limburgse zussen en hun echtgenoten tegen het lijf en drinken wat met hen. Het begint tegen etens tijd te lopen en we gaan verder naar restaurant Golden Land, waar we lekker buiten in de tuin kunnen eten. We zitten nog maar net of Anne en Rudolf komen aangelopen. We vragen of ze willen aanschuiven en het wordt weer een gezellig diner. Na het eten lopen we nog even over de avondmarkt, die elke dag bij de rivier gehouden word. We zijn de attractie van de avond, want iedereen gaapt ons aan, logisch natuurlijk want het minimale lengteverschil tussen mij en de Birmese is zeker 20 cm. Vandaag erg rustig aan gedaan, maar met deze hitte en mijn verkoudheid is dat wel een keer lekker. Om 21:00 uur zijn we terug op de kamer. Welterusten.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Landschap in de ayeyarwady deltha.
Pathein
photo by: TrudyNRonnie