AsiaMyanmarKalaw

Dagwandeling door de bergen.

Kalaw Travel Blog

 › entry 7 of 27 › view all entries
Lekker sigaartje tijdens het water halen.

We staan om 06:30 op en gaan om 07:00 ontbijten. Om in het restaurant van het hotel te komen moeten we eerst naar de begane grond om vervolgens via een andere trap weer naar de tweede verdieping te gaan. Het ontbijt is simpel maar goed, toast, ei, jam en lekkere fruitjuice. Om iets voor 08:00 beginnen we aan de dagtrekking, een wandeling door de bergen rond Kalaw. Het is al snel warm genoeg om 1 laag kleding uit te doen. Het feit dat we zo nu en dan flink moeten klimmen, helpt hier ook aan mee. Er staan een aantal mensen water te tappen uit een centrale kraan langs de weg en het vrouwtje dat aan de beurt is staat zo naar die maffe groep blanken te kijken (wij dus) dat ze niet in de gaten heeft dat haar emmer intussen over loopt. Voor de lunch stoppen we ongeveer elk half uur even om de groep bij elkaar te laten komen (sommigen hebben meer moeite met klimmen dan anderen) en even uit te rusten.

Veruitzicht tijdens onze trekking.
De uitzichten zijn mooi, de paden vaak goed begaanbaar. Sommige stukken zijn erg stoffig, het droge zand is zo fijn dat het al opwaait als je er alleen maar door loopt. We komen door een paar dorpen van etnische minderheden en hier kunnen we goed merken dar we voorgegaan zijn door een flink aantal toeristen. De kinderen zijn of aan het bedelen, of iets aan het verkopen. In het dorp van de Palaung mogen we in een huis thee drinken en dat is natuurlijk niet zomaar. Binnen proberen alle aanwezigen hun waar aan de man te brengen. We kopen een hesje voor 8000 Kyat waar we vast wel iemand blij me kunnen maken. Na een flinke klim in de felle zon komen we bij het Nepalese View Piont restaurant. Wij vrezen al voor een portie Dahl Bat. Gelukkig krijgen we chapati’s met een soort van heel milde curry. Ik zou het zelf nooit bestellen, maar het is weg te krijgen voor een keer. Het uitzicht is echter geweldig.
Onze lunch plek bij het Nepalese View Piont restaurant.
De WC daar in tegen is niet veel meer dan een hokje op palen met een hangtoilet in de bodem. Rudolf zit weer vol verhalen onder het eten. We nemen nog een paar flessen water mee voor onderweg, want met deze hitte verliezen we veel vocht. Na de lunch beginnen we weer direct met een klim, waarna we op een soort karrenspoor uit komen, dat we een hele tijd volgen. We komen nog een paar vrachtauto-tjes tegen met zo’n één cilindermotor met een groot vliegwiel. Ze kruipen letterlijk tegen de helling op terwijl het koelwater boven uit de motor danst en ze een spoor van oliedruppels op het pad achter laten. Ze maken een hels kabaal en braken zwarte rookwolken uit. Er word flink gekletst onderweg en de tijd gaat best snel, maar voor de meeste is het niet erg om er iets over 15:00 de wandelschoenen aan de wilgen te hangen voor vandaag. Trudy duikt meteen onder de douche en ik plof even lekker op een van de 1 persoons bedden neer (we gebruiken het 2 persoons om in te slapen).
Moeder met kind.
Dan gaan we even wat drinken in een zijstraat van de straat waaraan ons hotel staat. Wim heeft ons uitgenodigd en gezegd waar ze ongeveer zouden zitten, maar we krijgen het niet gevonden. We strijken gewoon ergens neer en bestellen 2 star cola, dit was vroeger Pepsi, maar het in Myanmar nu Star Cola en is 4 tot 8 keer goedkoper dan Cola Cola. Er komen prompt 4 schaaltjes met koekjes op tafel, waarvan we er 3 proberen. Als we weg gaan moeten we voor het geconsumeerde 1200 Kyat afrekenen. We wandelen nog even over de markt die op het punt van sluiten staat, maar we kunnen nog een pak koekjes kopen. Na heerlijk gedoucht en lekker geluierd te hebben in het hotel, gaan we eten bij Tha Zin, waar Rudolf en Anne al zitten en Ad en Wim komen even later ook nog binnen. Het eten is weer prima en ik moet inclusief drinken 7600 Kyat afrekenen. De 84 jarige eigenaar is er ook weer en hij laat me beloven dat, als er iemand die ik ken naar Kalaw gaat vanuit Europa, ik hem een stuk Cadburies chocolade mee geef, want dat vond hij zo lekker ten tijden van het Britse regime.
Terug in Kalaw, tempel vlakbij ons hotel.
Terug in het hotel ga ik schrijven en om 21:45 uur slapen. Trudy is dan al onder het zeil, ze is eerder naar het hotel gegaan, want haar maag werkt niet mee.

 

 

 

 

 

cvanzoen says:
Geweldig verhaal, ik ben benieuwd naar de foto's!
Posted on: May 28, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Lekker sigaartje tijdens het water…
Lekker sigaartje tijdens het wate…
Veruitzicht tijdens onze trekking.
Veruitzicht tijdens onze trekking.
Onze lunch plek bij het Nepalese V…
Onze lunch plek bij het Nepalese …
Moeder met kind.
Moeder met kind.
Terug in Kalaw, tempel vlakbij ons…
Terug in Kalaw, tempel vlakbij on…
Kalaw
photo by: Mezmerized