Weer een dagje rondom Yunquera

Yunquera Travel Blog

 › entry 6 of 8 › view all entries
Molino la Teja

Toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik dat er iemand onder de douche stond dus bleef ik nog even liggen. Het geluid van stromend water hield echter zo enthousiast aan dat ik ervan overtuigd was dat het gigantisch regende daarom bleef ik nog langer liggen. Toen ik eindelijk opstond (ik moest nu echt naar het toilet) zag ik buiten dat het stralend weer was, waar kwam dan die herrie van dat snel stromende water vandaan. Het is zo: ons huisje is een omgebouwde graanmolen, en in het dorp wordt iedere zoveel dagen (daar moeten we nog achter zien te komen) door allerlei kanalen water gestuwd, dat water stroomde nu via een kanaal langs en onder ons huisje door en kwam aan de andere kant weer tevoorschijn. Het maakte ontzettend veel lawaai maar goed dat moet kunnen.

Vandaag hadden we weer een rustdag en na een laat ontbijt werden de stoelen weer op ruststand gezet om de dag zo maar weer door te komen.

Yunquera
We begonnen op het terras achter.

Ellen en ik besloten het stroompje water nog even te volgen en kwamen via een omweg weer aan de achterkant van het dorpje uit. Dat hield in dat we ook weer een stuk moesten klimmen in de smalle straatjes, en het begon al aardig warm te worden.

Weer terug mochten we dan echt gaan zitten. Na een tijdje natuurlijk weer naar de voorkant. Aan het eind van de middag (of was het al het begin van de avond) vroeg ik aan Jeanne of ze zich goed voelde zodat ze met Ellen en mij mee zou kunnen gaan naar de supermarkt. Zo gezegd, zo gedaan liepen we rond een uur of zes richting supermarkt. Het was nog vreselijk warm en de meeste mensen in het dorp waren nog binnenshuis. Toen we echter terugkwamen van de supermarkt werd het al wat drukker op straat.

Zodra we weer terug waren konden de stoelen weer naar het achterterras en werd er aan het eten begonnen. Eerst aten we met z’n vieren 2 pizza’s en daarna maakten we de kliek van gisteren warm en was dat nog ons “dessert”.

Na de afwas werden er nog een paar spelletjes gedaan en daarna naar bed want de volgende dag stond weer een excursiedag op het programma.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Molino la Teja
Molino la Teja
Yunquera
Yunquera
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Yunquera
photo by: cvanzoen