Dagje in en rond het huisje

Yunquera Travel Blog

 › entry 3 of 8 › view all entries
Molino la Teja

Na een nogal onrustige nacht (ik slaap altijd heel slecht de eerste keer in een ander bed) besloot ik rond een uur of acht mijn bed uit te gaan. Ik was de eerste. Ik zette wat water op en ondertussen startte ik de laptop op om aan mijn verslag van de vakantie te beginnen en de eerste foto’s op de laptop te zetten.

Al gauw kwamen de anderen ook één voor één naar beneden en gingen we buiten op het terras zitten waar we een karig ontbijt gebruikten. Karig omdat we wel wat etenswaar hadden meegenomen uit Amsterdam omdat de winkels op zondag waarschijnlijk toch niet open zouden zijn en dat klopte. Op het terras achter was het goed uit te houden. De zon scheen hier nog niet maar de temperatuur was al heerlijk.

Molino la Teja

Na dit ontbijt kleedden we ons allemaal “netjes” aan en rond een uur of half elf gingen we op pad om het dorp Yunquera te verkennen. Deze wandeling begon meteen met een gigantische klim naar boven (je kon het maar gehad hebben) waarna we in de smalle straatjes terecht kwamen. Je staat er dan verbaasd van te kijken dat hier nog gewoon auto’s doorheen rijden, nou mij niet gezien wij rijden wel om alleen wisten we op dat moment nog niet hoe we dat zouden doen.

Tijdens de wandeling vonden we al snel de supermarkt, die zouden we de volgende dag wel bezoeken, de bakker, die was open en we kochten wat vers brood, een restaurant en als we het spaanse woord goed begrepen hebben, een slager. Dat zullen we de komende week ook wel een keer controleren.

Molino la Teja
Ook vonden we een restaurant die we voor vanavond op het oog hadden. Op een gegeven moment kwamen we in een straatje dat vreselijk steil naar beneden ging, erg leuk maar dat hield natuurlijk ook in dat we weer naar boven zouden moeten maar dit ging gelukkig zeer geleidelijk zodat we daar geen problemen mee hadden. Yunquera is niet echt toeristisch dus een terrasje hebben we niet gevonden wat inhield dat we de koffie en thee maar weer in het huisje nuttigden want hier waren we weer even na twaalven.

De rest van de dag hebben we vrij rustig gehouden met wat lezen, puzzelen, siësta en een paar keer verhuizen als de zon weer te enthousiast scheen en we de schaduw, zowel voor als achter het huisje, moesten opzoeken. Ook heb ik samen met Jeanne nog een spelletje binnenshuis gedaan toen het voor haar echt even te warm werd buiten en het binnen heerlijk koel was.

Rond een uur of zes fristen we ons wat op waarna we naar het restaurant gingen.

Yunquera
Hier hebben we heerlijk gegeten, Jeanne en Nel namen “Pollo a la Jerez” oftewel kip met sherry en Ellen en ik hadden zeewolf die ook bijzonder goed smaakte. Na afloop maakte de beheerder van het restaurant nog een praatje met ons over het feit dat we op vakantie waren en zo. Toen we dat bevestigden en aangaven waar we verbleven kregen we nog een aantal folders van de omgeving van hem mee.

Na de wandeling naar huis liepen Ellen en ik nog even weerskanten op om te kijken wat de beste route met de auto was om hier weg te komen. Uiteindelijk kwamen we tot de ontdekking dat we maar het beste de auto konden omkeren (er was iets verderop een inham) en dan dezelfde route terugnemen die we waren gekomen.

Weer in het huisje werd er gedoucht en nog een spelletje gedaan waarna we rond half twaalf naar bed gingen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Yunquera
Yunquera
Yunquera
Yunquera
Yunquera
Yunquera
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Molino la Teja
Uit eten in Yunquera
Uit eten in Yunquera
Uit eten in Yunquera
Uit eten in Yunquera
Yunquera
photo by: cvanzoen