EuropeSpainRonda

Bezoek aan Ronda

Ronda Travel Blog

 › entry 4 of 8 › view all entries
Puenta Nuevo

Vannacht heb ik al heel wat beter geslapen dan de nacht hiervoor. Natuurlijk was ik wel als eerste wakker zodat ik mijn foto’s en verslag van de vorige dag al in elkaar geknutseld had voordat de eerstvolgende het bed uitkwam.

Na een kopje thee wandelden Ellen en ik naar de supermarkt en naar de bakker en we kwamen bepakt en bezakt (viel wel mee hoor) weer terug. Nu was het tijd om lekker te ontbijten op het terras, en dat lieten we ons goed smaken.

We hadden besloten om vandaag Ronda te bezoeken en rond een uur of half elf reden we weg. De hele route hadden we de nodige haarspeldbochten want we zitten hier in relatief enthousiast berggebied dus daar ontkom je niet aan.

Puenta Nuevo
Na een uurtje bereikten we Ronda waar we eerst op zoek gingen naar een parkeerplaats en die vonden we uiteindelijk in een parkeergarage. Hiervandaan liepen we de stad in op zoek naar het historisch centrum. In een winkelstraat besloten we eerst wat te drinken want de temperatuur was van dien aard dat je het vochtgehalte goed in de gaten moest houden. Na ongeveer een kwartiertje, waarbij Ellen en ik meteen aan de overkant van de straat naar de flappentapper gingen, gingen we op pad. We hadden namelijk de weg naar het Centro Historico gevraagd en dat was niet eens zo ver weg van waar we nu waren.

Via het Puente Nuevo, waarvan je trouwens een schitterend mooi uitzicht had, liepen we het historische deel in van Ronda.

Via de straat die Tenorio heet kwamen we in een parkje , Mirador El Campillo, waar je ook nog de gelegenheid had om van het uitzicht te genieten.

Mirador el Campillo
Het oude centrum van Ronda ligt namelijk heel erg hoog en dit was in de 15e eeuw het laatste bolwerk van de Moren dat door de Christenen werd veroverd.

Even verderop was het weer even tijd om iets te gaan drinken en Nel en Jeanne namen daar ook een sandwich bij. Vanaf het terras hier had je uitzicht, niet zo’n duidelijke, op Palacio Mondragón. Na de hoognodige sanitaire stop liepen we weer verder en zo kwamen we via een paar straatjes uit bij het Santa María la Mayor. Hier gingen we even naar binnen om naar de diverse items te kijken.

Weer buiten hebben we voor het Ayuntamiento (huidige stadhuis) even met onze voeten in de fontein gehangen en daar fristen we heerlijk van op.

Verder ging het weer en na nog een aantal straatjes kwamen we weer uit bij Puente Nuevo waarna we het historische centrum weer verlieten.

In de winkelstraat, waar we al eerder doorheen gelopen waren, was het nu een stuk rustiger. Veel winkels waren dicht vanwege de siësta. Wel was er nog een tentje open waar we een heerlijk ijsje nuttigden. Ondertussen begon het ietsje bewolkt te worden, niet echt spannend hoor maar de zon brandde meteen niet meer zo en dat voelde wel even lekker aan.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Puenta Nuevo
Puenta Nuevo
Puenta Nuevo
Puenta Nuevo
Mirador el Campillo
Mirador el Campillo
Uitzicht vanaf Mirador el Campillo
Uitzicht vanaf Mirador el Campillo
Santa Maria el Mayor
Santa Maria el Mayor
Santa Maria el Mayor
Santa Maria el Mayor
Santa Maria el Mayor
Santa Maria el Mayor
Puento Nuevo
Puento Nuevo
Ronda
photo by: Pearl510