Tampere

Tampere Travel Blog

 › entry 8 of 40 › view all entries

Toen wij vanmorgen wakker werden was het ernstig bewolkt, maar vol goede moed als wij zijn begonnen we toch met frisse moed aan de dag. Rond een uur of half negen zaten we aan het ontbijt dat we ons goed lieten smaken. En na de laatste restjes bagage te hebben ingepakt en in de auto te hebben gezet gingen we weer op weg met Jeanne als eerste achter het stuur.

 

Het eerste doel van vandaag was Tampere. Dit is de tweede stad van Finland en is ook een belangrijke universiteitsstad. We hebben de auto hier in een garage gezet en gingen op pad. Natuurlijk namen we ook de regenjacks mee want het zag er allemaal erg dreigend uit. We hebben hier in Tampere een beetje rondgewandeld en een orthodoxe kerk en een watervalletje gezien (deze laatste doet nog steeds dienst om stroom op te wekken) en toen begon het te regenen. Zelfs zodanig dat we maar even een cafeetje binnen gingen om wat te drinken. We konden zo ook meteen gebruik maken van het toilet dus dat hadden we ook weer gedaan.

Toen we weer buiten kwamen was het ondertussen opgehouden met regenen en liepen we verder naar het postkantoor. Hier kochten we meteen een voorraadje postzegels zodat, wanneer we kaarten gingen kopen, we die ook meteen weg konden sturen. Vanaf het postkantoor liepen we weer naar de auto en ging het weer verder op de route. Dit stukje van de etappe van vandaag mocht ik zelf even achter het stuur zitten.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Waterkrachtcentral van Tampere
Waterkrachtcentral van Tampere
Tampere
photo by: schaap140