Slot Sanssouci bij Potsdam

Potsdam Travel Blog

 › entry 39 of 40 › view all entries

Wederom hadden we de wekker gezet om 7.30 uur en 3 kwartier later zaten we al aan de ontbijttafel. Het gaf ons weer een stevige basis voor de dag die komen zou.

 

Een uurtje later rekenden we af en vertrokken we met Jeanne achter het stuur. Eerst reden we naar Potsdam naar een winkelcentrum waar ik nog even naar de flappentapper ging en ook nog wat in een fotozaak moest halen. Daarna was ik helemaal klaar voor de komende dag.

 

Rond een uur of tien zetten we de auto op een parkeerterrein naast park Sanssouci. Hier zouden we de nodige uren blijven. Het eerste slot dat we bezochten was het Neues Palais. Hier hebben we op sloffen (ter bescherming van de vloeren) heerlijk rondgelopen en gekeken. Het hele complex staat tegenwoordig onder bescherming van Unesco en er moet nog een hoop gebeuren voordat alles weer echt netjes is maar er wordt hard aan gewerkt. Je zag de verschillen heel duidelijk.

 

Na een stukje door het park te hebben gelopen kwamen we bij Schloß Charlottenhof. Hier gingen we niet naar binnen maar liepen we alleen maar omheen.

Verder ging het via de Römische Bäder en het Chinesisches Haus naar het eigenlijke Schloß Sanssouci met de beroemde Weinbergterrassen.

 

Rond 12.45 uur namen we bij een kraampje een kom linzensoep die we ons goed lieten smaken. Zo konden we weer verder met de wandeling die weer langs de Orangerie liep

en uiteindelijk weer uitkwam bij het Neues Palais.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Neues Palais
Neues Palais
Slot Charlottenhof
Slot Charlottenhof
Romische Bader
Romische Bader
Chinesisches Haus
Chinesisches Haus
Slot Sanssouci
Slot Sanssouci
Alte Mühle
Alte Mühle
Orangerie
Orangerie
Neues Palais
Neues Palais
Potsdam
photo by: arianna88