Salla plus rendierpark plus huskyfarm

Salla Travel Blog

 › entry 18 of 40 › view all entries
Heerlijke wandeling alsof we alleen op de wereld waren

Vanmorgen werd ik met een schrik wakker om 8.45 uur. Het ontbijt werd geserveerd van 8.00 tot 10.00 uur dus we moesten ons nog haasten ook. Jeanne nam nog even een douche voor het ontbijt en Ellen en ik stelden dit uit tot na het eten. Het eten smaakte weer prima en daarna ging het weer terug naar de bungalow. Daar namen Ellen en ik onze “welverdiende” douche en ook zetten we de wasmachine aan. Lekker hoor dat je hier even je was kon doen en daarna weer met een tas schone spullen verder kunt.

Om 12.00 uur reden we naar het dorp Salla. Ik zette Jeanne en Ellen hier af bij een supermarkt zodat zij wat boodschapjes konden doen en ondertussen reed ik naar een tankstation om de tank weer eens vol te gooien. Ook keek ik nog even waar een geldautomaat was te vinden zodat we, nadat ik Jeanne en Ellen weer bij de supermarkt had opgehaald, daar allemaal nog even onze beurs konden vullen.

Weer terug in de bungalow was het nog even wachten tot de wasmachine klaar was zodat we een deel van de was konden ophangen en een ander deel van de was in de droogkast konden hangen en daarna gingen we rond een uur of twee weer op pad.

 

Ons doel was het rendierpark waar we een dag eerder ook al waren geweest. Hier konden we meteen al onze kaarten (we zijn nu echt door het lijstje heen) op de bus doen en ook konden we hier nog 2 wandelingen doen. De ene wandeling, de rode die Ansapolku heet en 1,6 km lang is, liep van de ingang van het park naar de voederplaats van de rendieren.

 

De tweede wandeling, de blauwe die Riistaapolku heet en 1,5 km lang is, liep weer via een andere kant terug naar de ingang van het park.

Het was zo lekker wandelen, je komt haast geen mens tegen en de natuur is hier zo verschrikkelijk mooi.

 

Om 15.30 uur waren we weer terug in de bungalow. Er werd een bakje soep genuttigd en er werden nog wat kleine dingetjes gedaan en daarna moesten we om 17.00 uur verzamelen bij de receptie van het bungalowpark om naar een huskyfarm te gaan.

 

Het was nog wel een half uurtje rijden en niet altijd over geasfalteerde wegen maar ook over zandwegen. Toen we bij de farm aankwamen rijden begonnen de honden al enthousiast te blaffen en te huilen. De huskys hebben in de zomer vakantie, maar eigenlijk zitten ze vol energie die ze alleen in de winter kunnen gebruiken.

In de zomer zitten ze maar een beetje te wachten dus als er “visite” komt vinden ze dat geweldig en dat was duidelijk merkbaar aan ze.

 

We mochten eerst even bij de hele jonge pups, die waren nog maar 4 weken oud. Je zou er zo eentje mee willen nemen, echt zo lief.

Daarna werd die deur dicht gedaan en mochten wat oudere pups, een maand of 2,5 oud, los lopen. Nou dat was helemaal een feest. Ze renden van plezier op en neer en als je niet gauw opzij stapte probeerden ze je omver te lopen in hun enthousiasme.

Na een tijdje moesten ook zij weer terug in hun hok (bij dit hok moet je denken aan een afgesloten terrein waar ze verblijven tijdens de zomer) en ging de eigenaar van de honden ze eten geven.

Eerst de moeder van de hele kleine pups, de pups zelf dronken alleen nog maar melk. Nu was het de beurt aan de grotere pups en die kregen een aardig portie eten per stuk. Daarna was het de beurt aan de twee “hokken” met volwassen honden. En dat ging zo gedisciplineerd, dat hou je niet voor mogelijk. De eigenaar liep met een emmer voer en het juiste aantal voerbakken het terreintje op en vulde daar alle bakken voor de honden. De bakken werden toen neergezet en geen hond die al aan zijn/haar eten begon. Toen alle bakken waren neergezet werd er nog het commando gegeven dat ze netjes moesten zitten, alsof ze nog moesten bidden voor het eten, en na het volgende commando was het aanvallen geblazen. Toen hun bakken leegwaren was ook het tweede terrein met volwassen honden aan de beurt, echt een geweldig gezicht.

Hierna werd ons nog het gebeuren rond de slee uitgelegd. Voor dat doeleinde stond er een slee in de tuin en werden de tuigen van de honden neergelegd alsof ze zouden worden ingespannen.

Een kopje thee en/of koffie met een chocoladecakeje smaakte best. De eigenaar, hij heette trouwens Tapani, liet ons ook nog zijn snowmobile zien. Dat ding doet prima dienst zodra de sneeuw weer begint te vallen.

Uiteindelijk gingen we weer terug naar de bungalow waar we rond een uur of acht aankwamen. De was werd opgeruimd en Ellen maakte lekkere macaroni met een prutje dat er goed inging. Natuurlijk moest er nog een spelletje gekaart worden en rond 23.00 uur ging ik naar bed. We hadden nog wel de wekker gezet op 8.00 uur zodat we de volgende ochtend ons niet weer zouden verslapen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Heerlijke wandeling alsof we allee…
Heerlijke wandeling alsof we alle…
Bezoek aan de huskyfarm
Bezoek aan de huskyfarm
Zijn ze niet om op te vreten!
Zijn ze niet om op te vreten!
Toch even proberen hoe dat zit
Toch even proberen hoe dat zit
Salla
photo by: cvanzoen