Rovaniemi

Rovaniemi Travel Blog

 › entry 15 of 40 › view all entries
Arktikum

Vanaf een uur of half acht werd er langzaamaan opgestaan. Ja het leven van een vakantieganger is geen leven van lang uitslapen, dat doen we wel weer als we thuis zijn. Een uurtje later zaten we in de ontbijtzaal en ook dit keer lieten we ons het ontbijt goed smaken.

 

Rond 9.30 uur gingen we op pad naar het Arktikum. Dit is een museum hier in Rovaniemi waar van alles over de omgeving, zowel mens als dier, wordt uitgelegd. Het is vandaag een feestdag (langste dag) dus er was nog maar heel weinig verkeer op de weg wat inhield dat we een paar minuten later al bij dit museum waren en bijna de eerste gasten waren. Om 10.00 uur zou er een presentatie worden gehouden over het noorderlicht.

Oftewel het tegenovergestelde verschijnsel van wat er nu aan de hand is en dat is alleen maar licht. Het was een hele mooie presentatie van allerlei dia’s waar we een aardige indruk kregen van wat dat noorderlicht nu allemaal inhield. Na deze presentatie liepen we nog door allerlei zalen van het museum om het leven van de Lappen (Sami) en de omgeving goed te bekijken.

 

Om 11.30 uur reden we weer verder naar Santa Claus village. Dit lag op een kleine 10 km afstand van Rovaniemi en daar waren we dus ook in no time. Hier hebben we wat rondgewandeld en de sfeer geproefd en ook zijn we hier over de poolcirkel gestapt. De Kerstman was ook thuis en dus kon je met hem op de foto, maar daar hadden wij geen €17 voor over dus we lieten de Kerstman maar gewoon waar ie zat zodat ie met anderen op de foto kon gaan.

 

Op de parkeerplaats namen we eerst nog een bakkie voordat we verder reden. Jeanne nam nog steeds het stuurwerk waar maar het was weer net als gisteren, de oogleden werden gauw zwaar, en dus moest ik het stuur toch sneller overnemen dan zij had gewild. Rond een uur of twee hielden we nog een kleine pauze onderweg, een broodje kan er rond deze tijd altijd wel in natuurlijk vergezeld met een kopje koffie of thee.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Arktikum
Arktikum
Santa Claus Village
Santa Claus Village
Hoe ver zijn we van Amsterdam?
Hoe ver zijn we van Amsterdam?
De poolgrens, en geloof me het is …
De poolgrens, en geloof me het is…
Rovaniemi
photo by: santafeclau