Rostock inschepenen op de boot naar Finland

Rostock Travel Blog

 › entry 5 of 40 › view all entries
Even wachten op de boot

Om 15.00 uur waren we terug bij de auto in kroop ik achter het stuur om het laatste stukje van vandaag te rijden en wel naar Rostock. Dit was nog maar zo’n 88 km dus dat viel al met al reuze mee zodat we al even na vijfen in Rostock arriveerden bij de Superfast Ferries.

 

Hier moesten we natuurlijk nog even wachten, de boot was net gearriveerd en was nog aan het lossen (oftewel de auto’s en vrachtwagens e.d. moesten nog op eigen gelegenheid wegrijden). Het ging allemaal best snel en al gauw reden we langs een loket waar we de tickets kregen en konden we doorrijden.

 

Ze zouden rond een uur of zeven beginnen met laden maar dat werd een half uur eerder, dus stonden we al gauw met auto en al in de boot en begaven we ons naar onze hut 9212. Hier hebben we de bagage neergezet en zijn we meteen weer naar het dek gegaan om alle bezigheden verder op de voet te volgen.

Even wachten op de boot

 

Rond 20.10 uur werden de trossen losgegooid en werd de afstand tussen wal en schip steeds groter. Even verderop moest er ook nog gedraaid worden maar dat verliep allemaal prima. Jeanne had ondertussen de vesten gehaald want zo op het water begon het toch nog wel een beetje frisjes te worden.

 

De boot was al snel uit de haven en op de Oostzee onderweg naar Finland.

 

Op dat moment besloten wij om te gaan eten. Dit bestond uit een buffet van koud en warm, voorgerecht hoofdgerecht en nagerecht, vlees en vis, noem het maar op en we lieten het ons goed smaken.

 

Na het eten zijn we nog even aan het dek gaan wandelen om al het eten een beetje te verteren, er stond een flinke wind zodat we bijna tegen de wind in konden leunen.

Helemaal uitgewaaid deden we nog een spelletje in de lounge waarna we naar de hut gingen om te slapen.

 

Toen het licht uitging zag je ook meteen helemaal niets meer omdat we een binnenhut hebben en als je tijdens de nacht wakker werd had je geen idee van de tijd, maar dat zou allemaal nog wel weer op zijn pootjes terecht komen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Even wachten op de boot
Even wachten op de boot
Even wachten op de boot
Even wachten op de boot
Binnenrijden
Binnenrijden
We kiezen het ruime sop
We kiezen het ruime sop
Het waait een beetje
Het waait een beetje
Rostock
photo by: Kathrin_E