Paltaniemi

Paltaniemi Travel Blog

 › entry 21 of 40 › view all entries
Onderweg naar Paltaniemi

Om 7.30 uur werd er al weer opgestaan zodat we een uur later alweer aan het ontbijt konden verschijnen. We waren niet de eerste van onze groepsgenoten, want menigeen had de lange route van vandaag al in de reisbeschrijving zien staan en had besloten maar vroeg op pad te gaan. Wij vertrokken rond 9.30 uur met Jeanne achter het stuur voor het eerste deel van deze etappe. Het ging allemaal lekker en ze hield het ook vrij lang vol zodat we pas rond 11.15 uur even bij een picknickplaats stopten. Zo konden we even de benen strekken en wat te drinken nemen. Dat benen strekken was hard nodig want gisteren hadden we onze spieren aardig gebruikt en die waren wat gevoelig (en dat is bij deze of gene zwak uitgedrukt) en konden wat beweging na lang stilzitten goed gebruiken.

 

Een kwartiertje later gingen we weer verder met Ellen achter het stuur deze keer.

 

Zij bracht ons een kleine twee uur later weer bij het volgende punt van aandacht en wel de Kuvakirkko in Paltaniemi. Dit is een oude houten kerk uit het begin van de 18e eeuw waar nog hele oude schilderingen bewaard waren gebleven. Het bleek de oudste houten kerk van Finland te zijn en was echt prachtig.

 

Na nog een broodje op de parkeerplaats te hebben genuttigd mocht ik, om 14.00 uur,  weer achter het stuur voor het resterende deel van de reis van vandaag.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Onderweg naar Paltaniemi
Onderweg naar Paltaniemi
Paltaniemi Kurvakirkko
Paltaniemi Kurvakirkko
Paltaniemi
photo by: cvanzoen
Resources Reviews