Oulu

Oulu Travel Blog

 › entry 12 of 40 › view all entries

Rond een uur of half negen vertrokken we met Jeanne achter het stuur richting tankstation om de tank weer eens goed vol te gooien en daarna ging het verder naar Oulu. Maar we waren de stad nog niet uit of we werden aangehouden door de politie. Deze zag al aan onze kentekenplaat dat we uit Nederland kwamen en toen Jeanne het raampje open deed zei hij “hoe gaat het met jou?”. Nou zo scoor je wel bij ons. Er werd een blaastest afgenomen en daar kwam ze natuurlijk met glans doorheen. Je zult wel denken op dit tijdstip een blaastest, maar er zijn in deze tijd van het jaar zoveel midzomerfeesten die de hele nacht doorgaan zodat iemand ’s morgens best wel eens net van het feest af kan komen.

Nu konden we dus echt op pad gaan. Het zou weer een lange reisdag worden vandaag, maar dat leek op zich geen probleem. Het probleem kwam echter wel omdat de weg vreselijk eentonig was, overal bomen en haast geen verkeer op de weg, werden de oogleden van de chauffeur al gauw zwaar en moest het stuur eerder worden overgenomen dan anders het geval zou zijn. Na zo’n 3 kwartier rijden vroeg Jeanne mij dan ook of ik wilde overnemen en zo gezegd zo gedaan reed ik het resterende deel van het traject naar Oulu.

In dit plaatsje besloten we even uit te stappen en de benen te strekken. Het was schitterend weer dus dat was geen straf. Bij de waterkant stonden nog een paar oude houten huisjes en dat vonden we toch wel leuk om even te zien.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Oulu
photo by: ruxaa