Oulanka National Park

Oulanka Travel Blog

 › entry 19 of 40 › view all entries
Oulanka NP Kiutagongas

Nu we de wekker hadden gezet was ik natuurlijk bijtijds wakker en kon de wekker uitzetten voordat ie afliep. Al gauw stond ik onder de douche en daarna kon al snel de volgende achter mij aan. Ondertussen kon ik mijn tas opnieuw gaan inpakken, nadat gisteren de was was gedaan moest de bagage natuurlijk weer helemaal opnieuw worden ingedeeld. Dat is niet zo veel werk maar moest wel even gedaan worden.

Nadat we alledrie een douche hadden genomen liepen we naar het restaurant van het bungalowpark om te ontbijten. Dat ging er als gebruikelijk weer in als koek.

 

Rond een uur of tien vertrokken we, na eerst de sleutel te hebben ingeleverd, in zuidelijke richting met Ellen achter het stuur.

Zij bracht ons helemaal naar het Oulanka National

Park waar we eerst de Kiutagongas waterval gingen bezoeken. We waren hier al even na elf uur en genoten van een niet al te lange wandeling naar deze waterval. Eerst kwamen we voorbij een stroomversnelling maar een paar honderd meter verder lag inderdaad een heuse waterval waar het water aardig doorheen raasde.

Om 12.30 uur waren we terug bij de auto waar we eerst een lekker bakkie koffie en thee dronken. Hierna nam Jeanne het stuur over en zij bracht ons weer, veelal over verharde zandpaden, naar een ander deel van het Oulanka National Park waar we een wandeling van zo’n 12 km wilden lopen genaamd Pieni karkunkierros, oftewel Kleine beer.

Voor deze wandeling wordt zo’n 4 uur gerekend en wij rekenden erop dat wij er wel ietsje langer over zouden doen, per slot van rekening zijn wij geen ervaren lopers over oneffen terrein waar je iedere voet die je neerzet moet kijken of je je enkel niet zwikt omdat er een boomwortel of een kei ligt.

Het was wel een geweldig mooie tocht die we zeker niet hadden willen missen, met veel klimmen en dalen mooie uitzichten en geweldig mooie natuur om ons heen. Vooral ook erg weinig mensen om ons heen. Natuurlijk kwam je wel af en toe wat mensen tegen maar die waren jou meestal snel voorbij of liepen de route andersom en dan zag je ze al heel gauw niet meer. Ook moesten er een aantal hangbruggen worden genomen als hindernis.

Toen we even na vijfen terugkwamen op de parkeerplaats waren we doodop maar we waren blij dat we de wandeling hadden gedaan want het was echt ontzettend mooi.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Oulanka NP Kiutagongas
Oulanka NP Kiutagongas
Oulanka NP Pieni karhunkierros
Oulanka NP Pieni karhunkierros
Wat een uitzicht
Wat een uitzicht
Oulanka
photo by: cvanzoen