Helsinki

Helsinki Travel Blog

 › entry 33 of 40 › view all entries

Vanmorgen zijn we weer eens om 8.00 uur opgestaan waarna we zo’n 3 kwartier later aan het ontbijt konden aanschuiven. Het smaakte heerlijk en in dit hotel hadden ze zelfs pannenkoekjes, verrukkelijk. Na het ontbijt liep ik nog even naar de receptie om te vragen of wij onze auto in de garage van het hotel mochten laten staan, omdat we pas laat in de middag onderweg zouden gaan naar Hanko en in die tussentijd nog wel even naar het centrum van Helsinki zouden willen. Dit was gelukkig geen enkel probleem.

Rond een uur of tien pakten we tram nr. 7B naar het centrum waar we al snel aankwamen. Eerst liepen we naar het VVV om ons in te schrijven voor een audio-city-tour die we graag om 11.00 uur zouden willen meedoen. Helaas was deze al volgeboekt dus boekten we die van 12.00 uur dat is natuurlijk niet erg.

Tot die tijd deden we nog een wandeling uit het boekje dat we gisteren op de kop hadden getikt en wel wandeling nummer 4.

Ergens onderweg werd ook nog wat gedronken zodat we netjes ergens van het toilet gebruik konden maken.

 

Het tempo van de wandeling lag niet zo heel erg hoog, dus sneden we een stuk af om op tijd te zijn voor de bus.

Om een uur of twaalf, we zaten nog maar net in de bus, begon het weer te regenen. Dat was op zich niet erg want we zaten nu toch droog maar gaandeweg de dag zou het toch geen pretje zijn. Het eerste deel van de busreis ging langs de domkerk en wat gebouwen daarachter, daarna langs de haven en een stukje van de wandeling die we de dag daarvoor hadden gedaan. Het volgende stuk was het stuk dat we vanmorgen bij de wandeling achterwege hadden gelaten, dus dat kwam ook mooi uit. Daarna ging het door naar de grotkerk. Hier mochten we even 5 minuten naar binnen, maar met 5 minuten redden wij dat niet dus bleven we in de bus zitten en controleerden op de plattegrond waar het ongeveer was zodat we later terug konden komen.

 

Daarna reden we door naar het Sibeliusmonument, maar om dit te gaan bekijken moesten we weer door de regen en daar hadden we geen zin in dus zagen we het op een afstand.

 

Na anderhalf uur waren we terug bij het VVV waar we besloten eerst naar café Ekberg te gaan voor een bakkie. Dit café is het oudste café Helsinki waar jong en oud langs komt. Ook hebben ze hier heerlijk gebak waarvan de Napoleon het lekkerste is. Nou die moesten we natuurlijk even proberen en inderdaad het was heerlijk. Hiervandaan liepen we door naar de grotkerk waar we inderdaad wel even wat langer kwijt waren dan 5 minuten, het was echt heel erg mooi.

 

Na nog een souvenir voor mijzelf te hebben gekocht gingen we weer naar het hotel om de auto op te halen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Gezellige gevelsteen
Gezellige gevelsteen
Een korte  busexcursie
Een korte busexcursie
De grotkerk
De grotkerk
Helsinki
photo by: portia