Helsinki

Helsinki Travel Blog

 › entry 32 of 40 › view all entries
Station van Helsinki

Rond een uur of twee mocht ik nog het laatste stukje naar Helsinki rijden en een uurtje later bereikten we, na wat heen en weer rijden, het hotel waar we de komende nacht zouden blijven.

 

We hebben eerst nog een uurtje op de kamer gerust voordat we het centrum van Helsinki gingen bekijken, maar toen waren we er ook echt klaar voor.

Het hotel zat niet echt in de binnenstad, maar een tram stopte voor de deur en kon ons daar binnen zeer korte tijd brengen. Eerst hebben we een beetje zelf rondgelopen en zo kwamen we bij het station, de domkerk, de Uspensky kathedraal, langs de haven en toen zagen we eindelijk de VVV. Hier hebben we nog even tussen de folders rondgestruind om te kijken of we nog wat leuks konden vinden en ja hoor.

De kathedraal
Ellen vond een foldertje met wandelingetjes die we konden doen. We namen route 5 die ons grotendeels via de haven door de villawijk bracht. Er stonden hier tal van villa’s van diverse ambassadeurs en ook sommige ambassades hadden hier hun kantoor. De route bracht ons verder een heel stuk langs de kust en daarna door nog een hele dure appartementenwijk.

 

Rond een uur of half acht hadden we de wandeling gehad en gingen we op zoek naar wat eetbaars, en dat vonden we in de vorm van McDonalds waar we weer een overheerlijke salade wegwerkten.

Met de tram gingen we weer terug naar het hotel waar we rond een uur of half negen aankwamen. Nou je weet het ondertussen wel, foto’s en verslagen bijwerken, puzzelen, lezen en een spelletje doen en rond een uur of elf ging het licht uit (in ieder geval voor mij).

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Station van Helsinki
Station van Helsinki
De kathedraal
De kathedraal
Uitzicht vanaf de kathedraal
Uitzicht vanaf de kathedraal
Alexander II
Alexander II
Uspensky kathedraal
Uspensky kathedraal
Uitzicht op de haven
Uitzicht op de haven
Diplomatenwijk
Diplomatenwijk
Helsinki
photo by: portia