Hanko aankomst in Finland

Hanko Travel Blog

 › entry 6 of 40 › view all entries

Om 9.00 uur gingen we weer naar het restaurant om deze keer te genieten van een ontbijtbuffet (deze buffetten zijn trouwens niet bij de prijs inbegrepen, dit even voor de duidelijkheid). Ook dit buffet lieten we ons goed smaken en na het ontbijt was het weer tijd voor een wandeling aan dek. Dat was even lekker.

 

Na het uitwaaien gingen we naar het gokhol, een ruimte die is ingericht voor mensen die een spelletje willen doen. Deze was gisterenavond vol geweest vandaar dat we de triomino in de lounge hadden gespeeld maar vandaag konden we wel hier terecht. Na een aantal spelletjes en wat puzzelen en wat lezen gingen we weer even naar buiten om weer even wat uit te waaien. Voor ons in de verte zagen we toen een veerboot van een andere rederij en die haalden we in rap tempo in.

Superfast Ferries deed zijn naam eer aan, want in no time hadden we deze veerboot achter ons gelaten. Ik had ook ergens in een boekje gelezen dat een andere lijndienst die ongeveer 10% van ons traject meer te varen heeft er 37-40 uur over doet terwijl wij er zo’n 21 uur over zouden doen, ik bedoel maar.

 

Ellen ging al weer gauw terug naar de lounge om weer wat te lezen en Jeanne en ik bleven nog even een half uurtje in de zon zitten, wat prima uit te houden was. Zeker als je het beschutte hoekje in de zon achter de stuurhut hebt ontdekt.

Rond 14.30 uur gingen ook wij weer naar binnen en vonden we Ellen om met z’n drieën nog een paar spelletjes te spelen. Ook kochten we nog een sandwich voor een ieder uit de sandwichbar. We hadden namelijk zo riant ontbeten dat een lunch niet echt nodig was geweest maar het misschien wel lekker zou zijn om zo’n giga-sandwich te nuttigen ergens onderweg naar het hotel ofzo.

Om een uur of vier werd er omgeroepen dat iedereen zich moest klaar maken om van boord te kunnen gaan. Oftewel de hutten moesten leeggemaakt worden zodat de schoonmaakploegen aan het werk konden. In de lounge en aan dek werd iedereen daarna geacht te wachten tot het sein werd gegeven dat je naar je auto kon gaan.

 

Dat gebeurde rond een uur of vijf en Ellen nam daarbij plaats achter het stuur. Het was nog even wachten geblazen, maar een half uurtje later reden we de boot af. Het was nu 18.30 uur omdat we meteen de klok een uur vooruit moesten zetten.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nog even genieten van het zonnetje…
Nog even genieten van het zonnetj…
Hanko komt in de buurt met al die …
Hanko komt in de buurt met al die…
Hanko in zicht
Hanko in zicht
We zijn op Finse bodem
We zijn op Finse bodem
Hanko
photo by: jegs76