Geltow

Geltow Travel Blog

 › entry 36 of 40 › view all entries
We zijn onderdak voor de komende nachten even de huisregels doornemen

Rond kwart voor zes ging voor ons het luik open en werden we één voor één naar buiten gedirigeerd door het personeel van de boot. De meeste Nederlanders zouden direct naar huis “vliegen” en een aantal had nog een overnachting geboekt ergens in de buurt van Rostock maar wij zouden direct richting Berlijn en Potsdam gaan om daar een plek te vinden waar we de eerstkomende 2 nachten konden doorbrengen. Ellen zat achter het stuur in die reed eerst weer Rostock in in plaats van de snelweg te volgen. Dit had alles te maken met wegwerkzaamheden waardoor bepaalde banen niet werden vervolgd of te snel werden veranderd. Door diezelfde wegwerkzaamheden was het ook lastig om de snelweg weer op te komen maar na wat heen en weer gereden te hebben vonden we toch weer de juiste richting.

Om 19.

15 uur werd er gestopt bij een tankstation, ter hoogte van Walsleben, waar de tank volledig werd volgegooid en waar we even naar de toilet gingen en wat te drinken namen. Ik zou de rest van de route achter het stuur zitten en al gauw zaten we weer op de juiste route richting Potsdam. Iets na achten kwamen we in dit plaatsje aan, maar wat nu gedaan, de meeste hotels zagen er vrij duur uit en zelfs toen we een hotel buiten Potsdam bereikten bleek die ook nog 5 sterren te hebben, dus tel uit je winst (zeg maar verlies). Bij een benzinestation stapte Ellen uit en vroeg daar de weg. We werden nu naar een klein plaatsje iets verderop gestuurd geheten Geltow waar iemand een niet al te duur pension wist. Helaas deze had geen kamers meer voorhanden, dus maar weer verder zoeken. Een 3 sterren hotel in ditzelfde plaatsje had ook geen plek meer. Uiteindelijk vonden we nog een pension ergens achteraf maar zeer netjes en vriendelijke mensen waar we 2 kamers tot onze beschikking kregen voor 2 nachten, het was wel ondertussen 21.00 uur.

Natuurlijk hebben we nog even een soepje genuttigd en een zout koekje maar al heel snel werden de bedden opgezocht en werd er geslapen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
We zijn onderdak voor de komende n…
We zijn onderdak voor de komende …
Geltow
photo by: cvanzoen