Detmold

Detmold Travel Blog

 › entry 2 of 40 › view all entries
Even pauze langs de snelweg

Om 10.30 uur startte ik de auto en ging het vol enthousiasme richting de A1. Ook hier vond ik het allemaal vrij rustig en de reis dwars door Nederland verliep voorspoedig. Na zo’n 2 uur rijden stopten we op een Rastplatz in Duitsland, net over de grens. Hier was in ieder geval een toilet aanwezig en konden we ook even de benen strekken. Een kopje koffie en thee en een stukje fruit gingen er goed in.

 

Na zo’n half uurtje gerust te hebben “sprongen” we weer in de auto en reed Jeanne verder. Zij mocht ons naar Detmold brengen. Dit plaatsje heeft een slot waar onze prins Bernard vandaan komt, het leek ons dus wel leuk om daar een bezoekje aan te brengen. Ze “vloog” over de Autobahn als een waar racemonster en bracht ons na ook een paar binnendoor weggetjes te moeten rijden na zo’n 2 uur op de plaats van bestemming. We parkeerden de auto in een garage en waren zo’n 5 minuten lopen van het slot vandaan.

Even pauze langs de snelweg

 

Helaas was de rondleiding van 15.00 uur net weg en moesten we wachten op de volgende rondleiding van 16.00 uur. We hebben toen maar even lekker in het gras voor het slot gezeten en een paar broodjes genuttigd en kwamen de tijd zo goed door.

 

Om 16.00 uur vertrok dus onze rondleiding en ik persoonlijk vond het allemaal heel erg mooi, het hele verhaal over het slot en de hier (nog steeds) wonende familie werd duidelijk overgebracht, ik moest wel af en toe graven in mijn Duitse woordenschat maar het ging wel. Een leuk detail is wel dat we hier sloffen aan moesten over onze schoenen heen, zodat de vloeren niet beschadigd zouden worden (of konden wij op die manier de grond meteen stoffen?).

 

Na een klein uurtje was de rondleiding weer afgelopen en gingen we weer naar de auto.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Even pauze langs de snelweg
Even pauze langs de snelweg
Even pauze langs de snelweg
Even pauze langs de snelweg
Wachten op de volgende rondleiding
Wachten op de volgende rondleiding
Slot Detmold
Slot Detmold
Slot Detmold
Slot Detmold
Detmold
photo by: Ils1976