Dagje Berlijn

Berlin Travel Blog

 › entry 37 of 40 › view all entries
Er is er één jarig ...

We hadden de wekker gezet voor het geval dat we lang zouden slapen. We werden echter ruim bijtijds wakker omdat de hobbykippen van de buren best wel genoeg lawaai maakten om ons wakker te krijgen.

Het was Ellen d’r verjaardag dus hebben we nog even voor haar gezongen (zachtjes natuurlijk) en daarna gingen we aan het ontbijt. Het zag er allemaal heel erg verzorgd uit en dat maakte het makkelijk om het ontbijt goed eer aan te doen. Hierna vroegen we de eigenaars van het pension hoe wij het beste naar Berlijn konden gaan en we kregen de

tip om via het Hauptbahnhof van Potsdam naar Berlijn te reizen met de RegionalBahn.

 

We vonden het station makkelijk m.b.v. de bordjes en konden daar in de garage onze auto parkeren.

Unter den Linden
Bij het loket kregen we nog hele goede tips over welk soort ticket we het beste konden kopen en daarna was het wachten op de vertrekkende trein. De trein vertrok om 10.16 uur vanaf perron 4 en bracht ons in een half uurtje naar station Friedrichstraße in Berlijn.

 

Hier moesten we ons eerst even oriënteren en ook kochten we een plattegrondje waardoor we de stad goed konden verkennen. We liepen eerst naar Checkpoint Charlie en omdat dit natuurlijk een beroemde toeristische attractie is was het daar behoorlijk druk.

 

We besloten dus snel verder te gaan.

Checkpoint Charlie
Even verderop zagen we nog een stukje van de oude muur staan waar een foto-reportage was over de terreur van de 20e eeuw. Beginnend bij de crisisjaren vanaf 1918 tot en met de huidige tijd.

Vervolgens liepen we door een wijk met allemaal nieuwbouw die de laatste 10 jaar uit de grond was gestampt. Er zaten best wel mooie pandjes bij.

 

Na nog wat gelopen te hebben besloten we rond een uur of één op een terrasje te zitten en wat te gebruiken. Omdat Ellen jarig was wilde zij graag trakteren en dat vonden wij niet erg.

We waren nog maar net 100 meter van het terrasje weer onderweg toen er een vreselijke wind opstak en even later barstte de bui los. We hebben geschuild bij een garage, per slot van rekening was dit maar een buitje en een kwartiertje later konden we weer doorlopen. We liepen langs de ingang van de dierentuin naar een filiaal van de VVV waar we nog wat kochten o.

a. een paar rollen Mentos want die voorraad was bijna op. Verder ging het weer naar de Gedächtniskirche waar we ook nog even naar binnen gingen. Deze kerk was aardig vernield tijdens de nadagen van de 2e Wereldoorlog en men had deze bewust niet gerestaureerd maar er een hypermoderne kerk naast gezet.

Verder wandelen maar weer en zo kwamen we bij de Siegessäule. Van hieruit liepen we over een brede laan langs het Sowjet Ehrenmal naar de Brandenburger Tor. Het werd wederom tijd voor een pauze en dus dronken we wat met een gebakje bij Starbucks Coffee rond 15.15 uur.

Na de versnapering konden we verder en zo kwamen we, weer via de Brandenburger Tor,

bij het Reichstag gebouw. Het was hier een drukte van belang. Niet alleen toeristen die de koepel inwilden, maar ook politie en beveiliging er was duidelijk iets belangrijks aan de hand.

 

We liepen nu verder en kwamen o.

a. langs een zwaarbeveiligde Amerikaanse ambassade. Weer op de Unter den Linden liepen we langs de Humboldt Universität en aan de overkant de StaatsOper. Ook kwamen we langs de RK Bisschopskerk waar we even naar binnen gingen. Het volgende op het “programma” was de Berliner Dom waar we ook even moesten schuilen in het portaal omdat er weer een paar spatjes regen vielen.

Langs het Altes Museum en de Nationale Galerie kwamen we weer terug op Unter den Linden en kwamen we nogmaals langs de Humboldt Universität en ook langs de Staatsbibliotheek.

We hadden ondertussen haast geen voeten meer over en besloten naar het station terug te gaan waar we de trein van 18.41 uur terug wilden nemen naar Potsdam maar we waren nogal vroeg op het station.

Bij de Pizzahut kochten we nog wat te eten en te drinken en we hadden inderdaad de trein op tijd. Onderweg barstte er nogmaals een gigantische bui los en zagen we ook een hele mooie regenboog en mooi afscheid van Berlijn.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Er is er één jarig ...
Er is er één jarig ...
Unter den Linden
Unter den Linden
Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Een stuk van De Muur
Een stuk van De Muur
Ook behoorlijk wat nieuwe architec…
Ook behoorlijk wat nieuwe archite…
Even schuilen
Even schuilen
Gedächtnis Kirche
Gedächtnis Kirche
Siegessaule
Siegessaule
Sowjet Ehrenmal
Sowjet Ehrenmal
Brandenburger Tor
Brandenburger Tor
Reichstag
Reichstag
Berliner Dom
Berliner Dom
Nationale Galerie
Nationale Galerie
Opera
Opera
Humboldt Universität
Humboldt Universität
Staatsbibliotheek
Staatsbibliotheek
Even nog wat zon pakken
Even nog wat zon pakken
De trein weer terug
De trein weer terug
Berlin
photo by: CFD