Nog heel even Maastricht

Maastricht Travel Blog

 › entry 16 of 18 › view all entries
O.L. Vrouwe Sterre der Zee kerk.

Vanmorgen probeerden we om een uur of acht op te staan om zo een uur later te kunnen ontbijten. Het ontbijt was een continental breakfast wat we ons goed lieten smaken. Ma en ik gingen zelfs voor een 2e ronde. Nog even tanden poetsen en daarna de tassen inpakken en naar beneden naar de receptie. Hier rekende ik af en mochten we de bagage even achter slot en grendel neerzetten zodat we de handen vrij hadden om nog even Maastricht in te gaan.

 

Het was nog een beetje mistig toen we op pad gingen en dat hield in dat we van onze kant van de Maas de overkant bijna niet konden zien. Toch staken we weer over met de loopbrug en gingen eerst op pad naar het O.

St. Janskerk.
L. Vrouweplein dat was uitgeroepen tot de mooiste terrasstraat van Nederland. Hier bezochten we de O.L. Vrouwe Sterre der Zee kerk. Een heel oud gebouw waar een mooie sfeer heerste. We bezochten hier ook de schatkamer waar we dus weer de bevestiging kregen dat de kerk zeker niet armlastig is.

Verder ging het hierna weer richting het Vrijthof om daar de St. Janskerk en de St. Servaas basiliek te bezoeken. Eerst gingen we naar de St. Janskerk die ten tijde van de 80-jarige oorlog gereformeerd was geworden zoals zoveel kerken die in die tijd in plaatsen stonden die werden veroverd op de Spanjaarden. Het was wel heel duidelijk dat het ooit een katholieke kerk was geweest aan het mooie orgel.

De hiernaast staande basiliek was ook heel erg mooi. Eerst bezochten we hier de schatkamer waar nog meer moois uitgestald stond dan in die eerdere kerk van die ochtend. De kerk zelf was heel mooi en er was al heel wat restauratiewerk aan verricht.

Het was ondertussen al na twaalf uur en we besloten zo langzaamaan weer eens richting het hotel te lopen om de bagage te halen. Ook was de zon doorgekomen en de temperatuur was heerlijk, zoals het tijdens een beetje vakantie ook zou moeten zijn. Ik haalde de auto van de parkeerplaats terwijl Ellen en Ma de bagage zouden halen in het hotel. Al gauw ging het toen richting A2 en verder naar het noorden.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
O.L. Vrouwe Sterre der Zee kerk.
O.L. Vrouwe Sterre der Zee kerk.
St. Janskerk.
St. Janskerk.
St. Janskerk.
St. Janskerk.
Achterkant van de St. Servaas basi…
Achterkant van de St. Servaas bas…
Vrijthof met St. Janskerk en St. S…
Vrijthof met St. Janskerk en St. …
Maastricht
photo by: Vlindeke