Maastricht

Maastricht Travel Blog

 › entry 15 of 18 › view all entries
Hotel de L'Empereur.

Weer terug bij de auto ging het richting Maastricht waar we de nacht wilden doorbrengen.

 

Net als de vorige dag in de stad Luxemburg kwamen we ook in Maastricht aan tijdens de middagspits dus moesten we ons in de file voegen. Eenmaal in het centrum stopten we bij het eerste het beste hotel om te vragen of ze misschien nog een kamer voor ons hadden. Dit hotel, dat een Best Western hotel bleek te zijn en aan het Vrijthof lag, had geen kamer meer over maar zou even bellen naar het collega-hotel aan de andere kant van de Maas en daar hadden ze nog wel een kamer over.

Hotel de L'Empereur.
Weer in de auto en in de file (begon ondertussen al weer af te nemen hoor) bereikten we dit hotel waar ze juist een receptie hadden vanwege het 100-jarig bestaan van dit hotel. Bij de ingang stonden een aantal mensen in Nelson-kostuum of zoiets maar ze lieten ons netjes door. Het was even lastig om de receptie te bereiken door alle mensen heen en dwars door een speech heen maar het lukte en al gauw gingen we naar onze kamer. Wauw wat een kamer, die bestond uit 2 delen: een slaapgedeelte en een zitgedeelte. Af en toe moet je jezelf maar eens verwennen niet waar? Ellen en ik haalden nu de grote tassen uit de auto en konden we ons een beetje installeren al is het maar voor één nacht.

 

’s Avonds wilden we eten op het Vrijthof dus zo gezegd zo gedaan gingen we aan de wandel naar de wandelbrug over de Maas. Aan de overkant was een heleboel opgebroken dus moesten we goed op onze stappen letten. Op het Vrijthof aten we bij een brasserie en dat lieten we ons heel goed smaken. Na het eten wandelden we op ons gemakkie weer naar het hotel waar we natuurlijk weer een paar spelletjes hebben gekaart waarna we tegen twaalf uur naar bed gingen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hotel de LEmpereur.
Hotel de L'Empereur.
Hotel de LEmpereur.
Hotel de L'Empereur.
Maastricht
photo by: Vlindeke