Safed - צפת

Safed Travel Blog

 › entry 12 of 27 › view all entries
Safed

Vanmorgen namen we er weer ons gemak van, wat optstaan en ontbijten betreft. We besloten nu niet dezelfde fout als afgelopen vrijdag te maken, dus al extra vroeg gingen we naar de bushalte. Om die te bereiken moesten we eindje lopen langs de stallen en schuren van de moshav. (Deze camping behoorde namelijk niet toe aan een kibboetz, maar aan een moshav, hetgeen een iets andere vorm van samenleving is.)

De bus liet wel even op zich wachten, maar we waren al helemaal getraind in het wachten op het openbaar vervoer. In Tiberias moesten we weer wachten op de volgende bus, die ons naar Safed zou brengen. In de verte zagen we ondertussen de besneeuwde top van de berg Hermon liggen.

Onderweg naar Safed werd het steeds drukker in de bus, later hoorde ik dat er in het nieuwe gedeelte van Safed een één of ander festival was waar een heleboel mensen aanwezig waren.

Toen we in Safed aankwamen keken we eerst even hoe laat we de bus terug moesten hebben, en na een koel drankje gingen we het oude stadsgedeelte van Safed in.

We hebben heerlijk een tijdje door de straatjes en steegjes gewandeld en ook hebben we nog een synagoge van binnen bekeken. Hiervoor moesten we ons echter wel weer wat beter kleden, maar hier hadden we op gerekend dus was dat niet zo’n probleem. Eenmaal weer buiten liepen we weer gauw in de korte broek. We gebruikten nog even een koel drankje en daarna liepen we weer terug naar het busstation.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed
Safed, synagoge van Rabbi Josef Ca…
Safed, synagoge van Rabbi Josef C…
Safed, synagoge van Rabbi Josef Ca…
Safed, synagoge van Rabbi Josef C…
Safed
Safed
Safed
photo by: Haselager