Nazareth - נצרת

Nazareth Travel Blog

 › entry 8 of 27 › view all entries
Nazareth

Vanmorgen stonden we niet al te vroeg op en ook het ontbijt gebruikten we op ons gemak. Volgens de tabel van Egged-Tours zou de bus om 10.30 uur van de camping weggaan, dus een kwartier voor die tijd liepen op ons gemak richting de bushalte. Dat was schrikken toen de bus al vertrokken bleek te zijn. We hebben toen maar een taxi laten bellen want de eerstvolgende bus zou pas anderhalf uur later weggaan.

In Tiberias stapten we op de bus naar Nazareth waar we even voor twaalven aankwamen. In verband met het feit dat het de volgende dag sabbath was en de bussen vandaag eerder stopten informeerden we eerst even hoe laat de laatste bus terug naar Tiberias ging. Dit was rond een uur of vijf dus we hadden alle tijd. Ellen en Edith hadden ondertussen wat geld gewisseld dus die konden er ook weer even tegen.

Nazareth

We liepen een paar steegjes door totdat we bij een klein kerkje kwamen. Hier gingen we naar binnen maar eerst moesten we ons degelijk kleden, want in je korte broek word je nu eenmaal niet toegelaten in dat soort plaatsen. Hier binnen was het heerlijk koel dus dat viel goed tegen toen we weer naar buiten gingen. We liepen nu eerst naar het postkantoor. We hadden al ergens anders postzegels gekocht dus we gingen hier op het stoepje zitten en de kaarten beplakken en op de bus doen.

Dit was gauw gebeurd en toen kwam de vraag of we nog een kerk wilden bezichtigen of dat we de terugreis weer zouden aanvaarden. Dit laatste kreeg de meeste stemmen dus liepen we op ons dooie akkertje naar de bushalte. Hier moesten we een krap half uur wachten voordat we op pad konden.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nazareth
Nazareth
Nazareth
Nazareth
Nazareth, kerk met de bron van Mar…
Nazareth, kerk met de bron van Ma…
Nazareth, kerk met de bron van Mar…
Nazareth, kerk met de bron van Ma…
Nazareth, kerk met de bron van Mar…
Nazareth, kerk met de bron van Ma…
Nazareth, basiliek van Maria-boods…
Nazareth, basiliek van Maria-bood…
Nazareth
photo by: cotton_foam